Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV. Ana Birchall va fi schimbată de Viorica Dăncilă. Unul din candidați: Dana Gârbovan
EXCLUSIV. Ana Birchall va fi schimbată de Viorica Dăncilă. Unul din candidați: Dana Gârbovan

EXCLUSIV. Ana Birchall va fi schimbată de Viorica Dăncilă. Unul din candidați: Dana Gârbovan

Ana Birchall va fi schimbată din postul de ministru al Justiției. Surse de la Palatul Victoria ne-au declarat că se caută un candidat.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, va fi schimbată de premierul Viorica Dăncilă, în contextul scandalului generat de OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală. Astfel, Viorca Dăncilă încearcă să arunce răspunderea în seama ministrului, deși, așa cum am arătat astăzi într-un editorial, cea care a cerut schimbarea legislației penale a fost chiar premierul. Ana Birchall care s-a dovedit, până la acest scandal, a fi un ministru eficient și discret, nu a făcut altceva decât să pună în practică dispozițiile primului-ministru. Reacțiile unor lideri PSD și ALDE au determinat-o pe Viorica Dăncilă să caute un țap ispășitor rapid.

Surse de la Palatul Victoria ne-au declarat că de astăzi dimineață Viorica Dăncilă caută înlocuitor pentru portofoliul de la Justiție. Dana Gârbovan, președintele UNJR, este avută în vedere ca posibilă nominalizare în locul Anei Birchal. Aceasta a avut nenumarate poziții publice pe tema schimbării la legislația penală, ceea ce i-a atras simpatia unei părți a presei, în special cea care a susținut ideea Binomului Coldea-Kovesi. Una din analizele care se fac la ora actuală privesc tocmai profilul mediatic și posibilele vulnerabilități, inclusiv citarea sa frecventă de către siteul rusesc de știri Sputnik.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: