După ce evz.ro a anunțat, în exclusivitate, că o polițistă de la Secția 19, din București,  care patrula alături de jandarmul infectat cu SARS-COV-2, virusul care conduce la îmbonăvirea cu COVID-19, a fost confirmată pozitiv, Poliția Capitalei a transmis, miercuri dimineața, că alți 25 de colegi ai acesteia au fost trimiși în izolare.

„Urmare anchetei epidemiologice efectuate la nivelul Secției 19 Poliție, medicul unității a dispus ca 25 de polițiști să intre în izolare la domiciliu. Comanda Poliției Capitalei a dispus suplinirea acestor colegi, cu polițiști de la alte subunități, astfel încât să nu se înregistreze nicio disfuncționalitate în activitatea secției de poliție. Asigurăm întreaga comunitate  că suntem în măsură să asigurăm un serviciu polițienesc prompt și să răspundem la solicitările cetățenilor”, au precizat oficiali de la Poliția Capitalei.

Tânăra de 22 de ani fusese internată, luni, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”.

Alți doi colegi de la Secția 19 Poliție, din București, fuseseră trimiși, deja, în izolare și așteaptă confirmarea testelor. Tânăra a primit, miercuri seara, vestea că este pozitivă la testul COVID-19.

 

Explicație foto: imaginile sunt sugestive cu mesaj adresat populației dar nu o prezintă pe tânăra polițistă și nici pe colegii ei

Din informațiile obținute, în exclusivitate de evz.ro, de la surse MAI și din mediul spitalicesc reiese că mama jandarmului care a patrulat alături de polițista de la Secția 19, în patrulă mixtă, este asistent medical și a fost testata pozitiv cu noul COVID 19  în data de 22 martie 2020.

Jandarmul, subofițer la Serviciul Misiuni Ordine Publica din cadrul Dircției Generale de Jandarmi a Municipiului București (DGJMB), a fost testat în data de 23 martie 2020, iar rezultatul acestuia a fost confirmat, ulterior, ca fiind pozitiv.

S-a stabilit, în urma cercetărilor și a anchetei epidemiologice că subofițerul a vizitat și a locuit la mama sa pentru cateva zile. După aceea, jandarmul a intrat în contact cu alte 19 cadre din Jandarmeria București.

Totodată, mama acestuia a intrat în contact cu un comandant din Jandarmeria București care, la rândul lui, a intrat în contact cu alți doi șefi, superior ierarhic.

De asemenea, unul dintre șefii care au intrat în contact cu jandarmul diagnosticat cu COVID 19  s-a prezentat la sediul din Băneasa al Jandarmeriei București, pe 23 martie 2020, fiind planificat în serviciu și în zilele următoare.

Despre cazul grav de la Secția 19, Poliția Capitalei a făcut, marți, unele precizări, înainte de confirmarea diagnosticului…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE