EXCLUSIV. Alertă: criza demografică ne poate duce la dispariție. Terheș, despre lecțiile pe care ni le dă Ungaria (Video)

Sursa:Pixabay

O discuţie amplă pe tema noii legi împotriva avortului de peste Ocean, pe care podcastul EVZ a abordat-o frontal cu invitați de seamă: Cristian Terheş, Monica Tatoiu şi jurnaliştii Robert Turcescu, Dan Andronic şi Andi Lăzescu.

„Femeile sunt obligate să poarte copilul violatorului lor sau copilul apărut în urma unui incest. Este o cruzime”, spune preşedintele american Joe Biden după ce Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a decis să elimine dreptul constituțional la avort. Şi aşa începe nebunia: proteste, discuţii despre dreptul la viaţă al fătului şi dreptul femeii de a decide cu privire la propriul trup, păreri pro şi contra care abordează problema din perspectivă etică, medicală, legală sau religioasă.

Terheș: Societatea nu poate arunca responsabilitatea doar asupra femeii

În opinia europarlamentarului Cristian Terheș, stabilit de mulți ani în SUA, disputa reaprinde o dilemă mai veche: cât este vina statului și cât este vina mamei atunci când se optează pentru un avort: „Societatea nu poate arunca responsabilitatea doar asupra femeii. Sunt familii care nu pot să aibă copii, dați-le șansa să înfieze. E responsabilitatea societății, statul trebuie să vină în ajutor. Aducerea pe lume a unui copil e și în beneficiul societății. În 40 de ani nu vor mai fi tineri. De-aia e important pentru societate să se discute chestiunea asta. Nu poți arunca doar pe umerii unei femei singure creșterea unui copil", a argumentat fostul membru PNȚCD.

Chris Terheș a fost contrazis vehement de Monica Tatoiu, în opinia căreia indiferent de politicile de stat, femeile ar trebui să fie mult mai responsabile față de efectele momentelor de plăcere pe care le trăiesc, copiii.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Ungaria a aplicat politici sociale care au dus la creșterea natalității

Politicianul ales europarlamentar pe listele PNȚCD, de profesie preot, consideră că statul trebuie să vină cu o serie de facilități în susținerea copilului, a familiei, dând exemplu Ungaria, care și-a crescut semnificativ natalitatea prin politicile adoptate în ultima perioadă. „E nevoie de politici sociale fără însă să abroge avortul. Dacă nu investești și ne gândim numai la noi, în 20 de ani o să fim oale și ulcele... Nu o să mai fim. Dacă nu vrei să-ți construiești generațiile viitoare, cum să mai aibă țara viitor? Sunt pro-viață, nu putem gândi egocentric", a încheiat europarlamentarul într-o ediție incendiară a podcastului EVZ Play.

Emisiunea integrală: