Avocatul Ioan Gliga, care îi apără pe frații Andrew și Tristan Tate, a intrat în direct în podcastul HAI România pentru a prezenta dosarul pe care îl instrumentează. Acesta a expus argumentele despre ceea ce consideră a fi un proces abuziv.
După ce a fost eliberat din Arestul Central, Andrew Tate a postat primul mesaj, unul misterios, pe care l-a transmis fanilor săi. "Dacă ați cercetat vreodată comportamentul uman la un nivel înalt, ați înțelege importanța mediului. Atunci când ești înconjurat de oameni nemiloși, devii și mai nemilos", a scris Andrew Tate, într-un mesaj transmis pe mail.
La dosar lipsește proba video
„Este un curent în masă de a-i înfiera la români, să înfiereze pe oricine a făcut altceva decât convențional. Dincolo de acea perdea de fum ridicată de autorități încă de la începutul cercetărilor, îți dai seamă că e o forțare extraordinară", a afirmat avocatul fraților Tate încă de la începutul dialogului purtat cu jurnaliștii Robert Turcescu și Dan Andronic.
Avocatul a continuat explicând că la dosar nu există probe video incriminatoare, care să justifice acuzația de prostituție.
„Nu poți să spui că au fost forțate anumite persoane să producă anumite video cu conținut pornografic în condițiile în care, vă rog să mă credeți, sunt în dosarul ăsta din aprilie 2022, de când au început primele cercetări în această cauză, și eu nu am văzut un film care să fi fost produs ca urmare a constrângerii la care ar fi fost supuse fetele respective. Astăzi, la momentul la care discutăm, nu există proba video de care se tot spune (....) ", a punctat avocatul în studioul EVZ-Capital.
„A fost o chestiune de neînțeles"
Ioan Gliga a mai adăugat că măsurile procesuale au fost destul de curioase, punându-i clar în dezavantaj pe clienții săi.
„Oamenii ăștia se confruntă acum cu un sistem judiciar, cu rigorile unui sistem judiciar despre care nimeni nu le-a spus nimic până în momentul de față, cu anumite măsuri procesuale. În condițiile în care ei spun, stai un pic, de unde vin (n.red. - Marea Britanie) dacă plătești o cauțiune poți fi cercetat în stare de libertate. A fost o chestiune de neînțeles în condițiile în care ai niște cetățeni străini într-un dosar care nu-ți vorbesc limba națională, toate actele de procedură li s-au comunicat în limba română, absolut toate.
E adevărat că exista și un traducător care să le spună două vorbe, de exemplu când li se aducea la cunoștință. Îți dai seama că pentru a fi încunoștințat pe deplin, tu trebuie să te uiți în liniștea celulei tale. Să analizezi documentele în limba pe care o înțelegi. Nu 10 minute în fața unei instanțe de judecată, să ai pretenția să dai și răspunsuri".
Cel mai scump dosar din istoria anchetelor penale
Avocatul fraților Tate a comentat, de asemenea, că mobilizarea DIICOT și excesul de zel al autorităților sunt disproporționate.
„Îndrăznesc să spun că raportat la varianta oficială, mi se pare totul disproporționat, în mod evident totul disproporționat. Am mai avut și noi dosare cu GIO, cu trafic de persoane, dar nu o asemenea mobilizare din partea DIICOT, nu o asemenea mobilizare de măsuri preventive (...) E dosarul pentru care s-a cheltuit cel mai mult din istoria anchetelor", a mai subliniat avocatul în studioul EVZ-Capital, apreciind că este vorba de cel mai costisitor dosar din istoria anchetelor penale din România.
Emisiunea tip podcast poate fi urmărită AICI.