Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz.TV. Traian Băsescu: „Ultimul raport MCV prin care suntem decuplaţi de Bulgaria este inacceptabil”
Evz.TV. Traian Băsescu: „Ultimul raport MCV prin care suntem decuplaţi de Bulgaria este inacceptabil”

Evz.TV. Traian Băsescu: „Ultimul raport MCV prin care suntem decuplaţi de Bulgaria este inacceptabil”

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit recent despre ultimul raport MCV care vizează România. „Sub cooperarea prin MCV, România a realizat progrese importante în justiţie. Incontestabil România este un stat de drept chiar dacă mai are de lucru până la atingerea stadiului de stat de drept consolidat…”, a declarat Traian Băsescu.

Vezi în materialul video de mai jos declarația completă a fostului lider de la Cotroceni despre justețea raportului întocmit de Mecanismul de cooperare și verificare (MCV) al Comisiei Europene.

Mecanismul de cooperare și verificare (MCV) este o măsură de salvgardare invocată de Comisia Europeană atunci când ea consideră că un nou stat membru sau un stat care este în curs de aderare la Uniunea Europeană nu și-a îndeplinit angajamentele asumate în contextul negocierilor de aderare în domeniile ariei de libertate, securitate și justiție sau de politică a pieței interne.