Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz.TV. Povestea fascinantă a ultimului condamnat la moarte din România. Cum a scăpat de execuție
Evz.TV. Povestea fascinantă a ultimului condamnat la moarte din România. Cum a scăpat de execuție

Evz.TV. Povestea fascinantă a ultimului condamnat la moarte din România. Cum a scăpat de execuție

A plecat în SUA în 1974 cu scopul de a aranja o întrevedere a lui Ceaușescu cu președintele american Richard Nixon. A cerut azil politic, iar tot ce i s-a întâmplat ulterior pare desprins dintr-un film cu o intrigă demnă de Hollywood. Evenimentul Zilei îți prezintă povestea uluitoare a lui Constantin Răduță, ultimul condamnat la moarte din România, istorisită chiar de către el.

Evz.TV. Are tâmplele ninse de trecerea timpului și tolba doldora de povești despre o viață trăită pe muchie de cuțit. Constantin Răuță a plecat în SUA în 1974 cu scopul de a aranja o întrevedere a lui Ceaușescu cu președintele american Richard Nixon. A cerut azil politic, iar tot ce i s-a întâmplat ulterior pare desprins dintr-un film cu o intrigă demnă de Hollywood. Evenimentul Zilei îți prezintă povestea uluitoare a celui care a fost ultimul condamnat la moarte din România.

Vezi mai jos materialul video, din studioul EvZ, cu discuția dintre Alecu Racoviceanu, senior editor Evenimentul Zilei, Andrei Bădin, realizator TV B1TV, și Constantin Răuță, în care ultimul povestește cum a ajuns în postura ultimului condamnat la moarte din România și cum a scăpat de execuție.

 

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: