Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz.TV. „Dosare de presă”. Răzvan Dumitrescu, inginerul transformat de logică și carismă în vedetă de marcă
VIDEO

Evz.TV. „Dosare de presă”. Răzvan Dumitrescu, inginerul transformat de logică și carismă în vedetă de marcă

Din nou o zi de miercuri, din nou o personalitate de presă! Astăzi, o enciclopedie a ultimilor 30 de ani: jurnalistul Răzvan Dumitrescu, vedeta postului de televiziune Antena 3.

Publicul românesc, martor la zorii presei plină de speranțe și elanuri a anilor `90, și-l amintește cu siguranță pe Răzvan Dumitrescu cel de atunci, mai tânăr cu 30 de ani. Din candidat la un post de inginer de sunet, s-a trezit pe ecranele televizoarelor, angajat pentru prezență, dicție, pentru carisma care l-a consacrat.

A debutat astfel, împreună cu Andreea Esca, tinerei, frumușei și sugrumați de emoție, la postul de televiziune SOTI – Societatea pentru Organizarea unei Televiziuni Independente. Pentru cine nu știe, a fost prima televiziune independentă, unde au debutat mulți jurnaliști care aveau să marcheze definitoriu presa post-decembristă, apărută ca alternativă la TVR, televiziunea națională care când primea ordin să ocolească vreun subiect, anunța că „a fost ceață și nu s-a putut filma”.

După SOTI, a intrat în rândul jurnaliștilor de investigație, la săptămânalul Zigzag, o altă legendă a presei românești, unde a bubuit o serie de anchete care au stârnit mari valuri, plus invidia colegilor de breaslă. Peste tot pe unde a trecut, Răzvan Dumitrescu a fost și este un personaj unic: serios dar plin de umor, îngăduitor dar înarmat cu o memorie enervantă, cozeur dar stăpân pe o logică imbatabilă, aparține speciei rare a jurnaliștilor gata să ia personal strâmbăciunile petrecute în Cetate.

Despre toate acestea, plus despre multe altele necunoscute publicului, într-un interviu „Dosare de presă”, realizat  de Mirel Curea.

Publicat in categoriile: EVZ Play, EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: