Evenimentul Zilei > Politica > EVZ Prime Time! Augustin Zegrean aruncă bomba: Nu mai e timp pentru anticipate!
EVZ Prime Time! Augustin Zegrean aruncă bomba: Nu mai e timp pentru anticipate!

EVZ Prime Time! Augustin Zegrean aruncă bomba: Nu mai e timp pentru anticipate!

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean spune că nu mai există timp pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate în același timp cu cele locale.

„Dacă mai vorbim mult de anticipate nu mai sunt posibile, pentru că timpul trece”, a declarat fostul judecător CCR Augustin Zegrean. „Este un calendar care trebuie respectat, nu le faci chiar când vrei. Dacă vor să le facă în același timp cu localele e destul de târziu deja”, a adăugat Zegrean.

„Dacă modificăm legislația electorală cu patru luni înainte de alegeri putem face orice giumbușlucuri. Noi le-am tot recomandat politicienilor să facă un cod electoral, să nu tot schimbe legea înainte de alegeri. Fiecare își alege formula care crede că-i aduce succes”, a adăugat fostul judecător de contencios constituțional.

„În Constituție scrie foarte puțin despre alegeri, dar scrie că trebuie să fie corecte. Am avut anul 2012, când am avut 80 de parlamentari în plus”, a mai spus Zegrean.

„Demisiile sunt singura soluție legală pentru alegerile anticipate”, a mai spus Augustin Zegrean. El a adăugat că nu crede că vor să le facă.

„Constituția permite să faci alegeri anticipate, dar sunt niște reguli. Dacă ar fi după cum vor politicienii, ar dizolva tot timpul Parlamentul. Nu mai este timp”, a mai spus Zegrean.

VEZI EMISIUNEA AICI!