Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz Play cu Turcescu. Miza reală a dosarului Revoluției. Armata și Securitatea își pasează vina una alteia
VIDEO

Evz Play cu Turcescu. Miza reală a dosarului Revoluției. Armata și Securitatea își pasează vina una alteia

Lumea vorbeşte despre OZN-uri, noi vorbim la nesfârșit despre dosarul Revoluţiei, care se întoarce după 32 de ani la Parchet. Dan Andronic, Mirel Curea şi Robert Turcescu au discutat live, pe YouTube EVZ-Capital, despre eternul mister al Revoluției din 1989 și despre pionii care "blurează" adevărul.

„Nu se va întâmpla absolut nimic. Un rahat cu moț”, a conchis moderatorul Robert Turcescu. Una dintre mizele cheie ale tergiversării dosarului Revoluției are legătură cu deculpabilizarea Armatei. „E o monedă de schimb foarte puternică, cât vor mai fi în activitate ofițerii superiori care au tras în populație”, unii dintre ei, coloneli și generali, fiind importanți în schema NATO, a atras atenția Mirel Curea.

O altă miză esențială a retrimiterii dosarului la Parchet este punerea reflectoarelor pe Securitate pentru reculpabilizarea instituției.

Potrivit lui Dan Andronic, este vorba, de asemenea, de”o tentativă a Armatei de a nu se ajunge la un verdict cu privire la implicarea ei. Armata a jucat un rol important”. Jurnalistul a invocat și faptul că e vorba de „un scenariu cu mai multe capete”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.