Pentru că pe 3 mai a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Libertăţii Presei, Iuliana Tudor şi echipa ei au decis să dedice seara de 7 mai jurnaliştilor din presa scrisă. Click! Pentru femei şi Avantaje, ProTV Magazin şi Oblique TV, Evenimentul Zilei şi Libertatea, au reprezentat presa în momente speciale de folclor.
În sprijinul reprezentanţilor presei au venit solişti de muzică populară, îndrăgiţi de telespectatorii emisiunii. Astfel, Aurel Tămaş s-a alăturat revistelor, Maria Dragomiroiu a fost alături de ghidurile tv, iar Matilda Pascal Cojocăriţa a sprijinit prestaţia ziarelor.
Jurnaliştii au făcut public faptul că au mobilizat redacţiile pentru a fi aproape de poveştile prezentate în emisiune, iar prestaţia lor live i-a făcut pe telespectatori să doneze. Nu a fost omis nici proiectul „banca de alimente”, proiect de care Iuliana Tudor este alături încă de la început.
Şi publicul din platoul emisiunii a fost special, format, în seara de 7 mai, aproape în exclusivitate din ziarişti. Telespectatorii au petrecut alături de Iuliana Tudor o seară care le-a reamintit jurnaliştilor de responsabiliatatea socială pe care o au, o seară care ne-a invitat la generozitate şi care ne-a oferit o lecţie de viaţă.
Finalul emisiunii le-a revenit vedetelor cu… state vechi. Aşa se face că Maria Dragomiroiu, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Aurel Tămaş au susţinut un mini-recital de excepţie alături de orchestra „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros.
Bolnavă din dragoste de tată
„Evenimentul zilei”, reprezentat de Alexandra Dordea, editor coordoantor al ediţiei online, şi „Libertatea”, cotidian reprezentat de Tatiana Solomon, redactor Monden, au intrat în competiţie pentru Amalia Gabor, o tânără de 17 ani, orfană de tată, diagnosticată cu o tumoră pe creier. Coşmarul fetei de la Întorsura Buzăului a început acum nouă ani, când tatăl ei a murit în urma unui infarct. 
"Soţul meu a plecat la muncă în Iugoslavia, în 2001, înainte de Paşte, iar în septembrie a murit. Ama l-a iubit enorm. După un an, a început să dea semne că ceva nu e în regulă: vomita mereu şi nu putea să-şi îndrepte gâtul. La spital s-a descoperit o tumoră-gigant pe creier. Au urmat clipe de coşmar”, povesteşte mama Amaliei, Aurelia Gabor.
Fetiţa a fost operată la Spitalul „Bagdasar”, din Bucureşti. După câteva luni, tumora a recidivat. A fost operată din nou, dar a rămas cu multiple sechele. „Avea doar 8 ani. Medicii spun că tumora era din naştere şi s-a declanşat la un şoc. Boala a fost foarte agresivă şi a crescut până pe coloană. Medicii nu i-au dat prea multe şanse, operaţia fiind singura şansă”, spune mama Amaliei. După intervenţia chirurgicală, micuţa a făcut Parkinson, diabet insipid, hipotiroidie, iar membrele de pe partea stângă sunt paralizate.
Dar Amalia are un noian de vise, iar la şcoală – numai note de 9 şi 10. Tratamentul şi şedinţele de recuperare costă lunar 500 de lei. Însă venitul mamei, de asistent personal, este de 580 de lei. „E foarte greu. Abia ne ducem traiul, împreună, de pe-o zi pe alta. Îmi vine să urlu că nu pot face mai mult pentru ea!” 

Cum o putem ajuta

Jurnaliştii EVZ au pus mână de la mână şi au strâns banii necesari tratamentului, pentru două luni, al Amaliei. În plus au fost deja oameni cu suflet mare care au făcut o donaţie în contul prezentat mai jos şi vă invităm şi pe dumneavoastră să o ajutaţi cu cât de puţin pe Amalia.
Cei care vor să o ajute pe Amalia sunt rugaţi să doneze, cât de puţin, în contul în lei deschis la BRD, sucursala Întorsura Buzăului, pe numele Aurelia Gabor: RO48BRDE150SVO7650041500.

De asemea, puteţi suna în redacţia TVR, la 021/305.88.75, unde veţi fi puşi în legătură cu familia fetei.