Evenimentul Zilei > Politica > Evoluția justiției, din „sediul central al PSD” la „indecența PNL și USR”. Băsescu, despre următorul pentru Inspecția Judiciară
Evoluția justiției, din „sediul central al PSD” la „indecența PNL și USR”. Băsescu, despre următorul pentru Inspecția Judiciară

Evoluția justiției, din „sediul central al PSD” la „indecența PNL și USR”. Băsescu, despre următorul pentru Inspecția Judiciară

Fostul președinte, Traian Băsescu, a vorbit, joi seara, despre controversatele Legi ale Justiției și modificările aduse acestora. Senatorul PMP consideră că ne putem mândri cu mai multe evoluții pe care le-am făcut în ultimii ani în acest domeniu, dar că există anumite aspecte care trebuie remediate pentru ca justiția să își poată urma cursul corect.

Din acest punct de vedere, controlul Consiliului Superior al Magistraturii asupra Inspecției Judiciare este un mecanism care trebuie schimbat, a opinat Băsescu, în intervenția sa telefonică la postul România TV.

 

„În 2004, justiția se făcea în sediul central al PSD, unde se discuta cui să i se facă dosare. Adrian Năstase spunea cui să i se facă dosare. Acum a ajuns la un nivel de independență absolută. Acum suntem într-o evoluție în care datorită independenței pe care n-au știu s-o prețuiască, magistrați, procurori au trecut la condamnări prin abuz de putere. Justiția în România nu s-a putut autocontrola. Acum încearcă PSD s-o pună sub control.

Lipsiți de decență sunt cei care vor să pună justiția sub control. PNL și USR sunt la fel de lipsiți de decență.

Infractori condamnați de teapa lui Năstase sau Voiculescu încearcă să se spele de lucrurile făcute de procurori. În același timp, și doamna Kovesi, în ciuda evidențelor, spune că DNA e o instituție perfectă.

Nu știu dacă există în momentul de față acoperiți în justiție. În mod normal, n-au ce să caute.

Inspecția Judiciară trebuie scoasă de sub controlul celor două secții ale CSM, dacă vrem să-și facă treaba cum trebuie. Ar trebui să fie un echivalent al Curții de Conturi", a susținut Traian Băsescu la postul TV.