Mulți români preferă să cumpere pește pangasius pentru că este mult mai ieftin decât celelalte sortimente. El trebuie evitat însă, pentru că este toxic pentru organism, din cauza mediului din care provine.
Peștele pangasius provine din râul Mekong, Vietnam, considerat unul dintre cele mai poluate râuri, din cauza numeroaselor fabrici din apropierea acestuia și a numeroaselor deșeuri ce sunt deversate în el. Prin urmare, el este plin de toxine și e de evitat, în special când vine vorba de alimentația copiilor.
Pește pangasius este dăunător pentru organism
Potrivit cercetătorilor, acest tip de pește a fost creat de oamenii de știință chinezi, special pentru a putea supraviețui în aceste condiții. Prin urmare, peștele pangasius se hrănește toată viaţa cu toxine, bacterii şi microorganisme.
Deși este un pește ce nu poate fi numit sănătos, autoritățile nu infirmă și nici nu confirmă aceste informații, ceea ce înseamnă că rămâne la latitudinea fiecăruia dacă dorește să consume acest tip de pește, potrivit realitatea.net.
Care sunt cele mai sănătoase tipuri de pește
Consumul de pește este recomandat de specialiști de cel puțin două ori pe săptămână. Printre cele mai sănătoase tipuri de pește se numără somonul de Alaska, tonul, păstrăvul curcubeu, codul, heringul, sardinele sau macroul.
Cu toate aceste, există unele riscuri asociate cu consumul de pește în mod regulat. Contaminanți precum mercurul și bifenilii policlorurați (PCB) ajung în apele subterane, lacuri și oceane din deșeurile noastre menajere și industriale, iar apoi în peștii care trăiesc acolo. Tocmai de aceea trebuie să fie deosebit de atenți la cât pește consumăm.
Spre exemplu, un pește gras asemănător cu sardinele, heringul este deosebit de bun afumat. Peștele afumat este însă plin de sodiu, așa că trebuie consumat cu moderație.
Spre deosebire de peștele alb mai slab, macroul este un pește gras, bogat în grăsimi sănătoase. Macroul este un pește cu conținut ridicat de mercur, așa că optați pentru alegerile de macrou cu mai puțin mercur din Atlantic sau o porție de macrou mai mică. De asemenea un pește gras, sardinele sunt bogate în multe vitamine. Versiunea în conservă este ușor de găsit și este de fapt mai hrănitoare, deoarece consumi întregul pește, inclusiv oasele și pielea.