„Evenimentul zilei” a vorbit cu Mutu din Sectorul 6 „Candidez pentru că sunt nevinovat!”

„Evenimentul zilei” a vorbit cu Mutu din Sectorul 6 „Candidez pentru că sunt nevinovat!”

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 6, Gabriel Mutu a acordat un interviu pentru EVZ, în care prezintă oferta sa pentru cetățeni. Mutu – urmărit penal de DIICOT, încă din octombrie 2014 – a explicat ce este cu acest dosar

- Evenimentul zilei: Sunteţi urmărit penal de DIICOT. De ce candidaţi înainte de a vă rezolva această problemă?

- Gabriel Mutu: Candidez pentru că sunt nevinovat! Mai mult decât atât, procurorul care a instrumentat acest dosar a fost reținut și este cercetat de DNA pentru șantaj.

- Presa a tot speculat ideea unui blat între dumneavoastră şi contracandidatul liberal Răzvan Mironescu... Cum comentaţi?

Ne puteți urmări și pe Google News

- Este doar o speculație. Omul Gabriel Mutu nu face compromisuri cu absolut nimeni cu atât mai mult cu persoane care nu au scrupule, educație și credință în Dumnezeu.

- Ce veţi face dacă veţi pierde cursa pentru Primăria Sectorului 6?

Având în vedere că știu, vreau și pot, voi câștiga Primăria Sectorului 6. Orice alt comentariu este de prisos.

- Care sunt prioritățile dumneavoastră ca viitor primar al sectorului 6?

Voi acționa pe trei axe simultan: demararea curățeniei, reabilitarea termică accelerată prin atragerea de fonduri europene și finanțarea corectă a sistemului de învățământ. Mă opresc a su pra cu ră țeniei, în mod special, pentru că este o mare problemă a sectorului 6 și militez de ani de zile, prin campanii active pentru rezolvarea acestei situații. Am strâns împreună cu echipa de voluntari a Asociației „Gabriel Mutu – Alături de tine” zeci de saci de gunoaie, am curățat grădinile blocurilor și am plantat tei pentru a transforma sectorul într- unul verde, în care să respirăm aer curat. Am demarat, de asemenea, și o inițiativă cetățenească de strângere de semnături la corturi instalate în sectorul 6, pentru taxa ZERO la ridicarea gunoiului menajer.

- Despre fonduri europene?

- Din aproximativ 1.850 blocuri, în Sectorul 6 au fost reabilitate sub 300, pe o hotărâre de consiliu local din anul 2009. Sunt peste 1.400 de dosare depuse la primărie pe această temă, fără un termen concret de începere a lucrărilor. Proiectul meu privind această temă, ca și toate celelalte, aduce soluții care să ridice povara unei plăți extra de pe umerii locuitorilor Sectorului 6. Putem accesa fonduri europene, dar pentru asta trebuie în primul rând să avem o direcție de implementare proiecte cu finanțare externă, direcție care nu există în acest moment la primărie. Autoritatea locală nu a știut să acceseze aceste fonduri, cu care alte sectoare se mândresc. Voi merge cu toate aceste proiecte în paralel și mă bazez pe sprijinul tuturor consilierilor locali pentru a le aproba.

- Cum veţi rezolva problema locurilor de parcare?

- Am soluții și pentru această nevoie a noastră, a tuturor celor care traversăm zilnic acest oraș aglomerat. Prin reproiectarea locurilor de parcare existente, prin construirea de noi locuri de parcare subterane și prin semnarea de parteneriate public-private cu marile supermarketuri astfel încât să punem la dispoziția locuitorilor o parte din locurile de parcare comerciale.

Carte de vizită

  • Iniţial, Gabriel Mutu a fost membru PNL, apoi a trecut la PDL.
  • În decembrie 2007, a fost ales lider al PDL Sector 6. De asemenea, a ocupat şi funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Mediul de Afaceri a PDL.
  • În 2008 a devenit senator PSD, iar în octombrie 2010 a trecut la PSD.
  • În octombrie 2014, Mutu şi Mario Ernest Caloianu (UNPR) au fost puşi sub urmărire penală în dosarul Sergiu Lucinschi și Dragoş Nedelcu, fost membru în CA al Realitatea Media, suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

  • Știri electorale

Predoiu vrea să facă din Bucureşti un oraş de vis

Printre candidaţii care şi-au înscris candidatura la alegerile locale pe ultima sută de metri se numără şi liberalul Cătălin Predoiu (foto), al patrulea candidat al PNL la Primăria Capitalei. El a declarat că îşi propune să facă din Bucureşti „un oraş al viitorului în care oamenii să trăiască cu plăcere’’ şi a lansat un atac la adresa Gabrielei Firea: „Abia după ce iese din postura în care se află, de candidat al unui grup de politicieni PSD certaţi cu legea, îşi poate propune să facă agenda politică în Bucureşti”.

FOTO:Cătălin Predoiu

Nicuşor Dan se bate cu maşinăriile de partid

Şi Nicuşor Dan (foto) şi-a depus ieri, la Biroul Electoral Municipal, candidatura la Primăria Capitalei în numele USB, el precizând că a strâns în jur de 35.000 de semnături de susţinere şi alte 27.000 pentru susţinerea listei de candidaturi la CGMB. „Va fi o bătălie electorală între oameni şi maşinării de partid”, a declarat liderul USB, care a adăugat că bucureştenii se află la sfârşitul unui mod de a face politică şi că, în Capitală, 6 primari din 7 au probleme cu DNA.

FOTO: Nicuşor Dan

Prioritatea lui Vanghelie: Educaţia

Marian Vanghelie (foto), primarul suspendat al Sectorului 5 şi-a depus, de asemenea, candidatura la Primărie din partea Partidului Dreptății Sociale. El a anunţat că învățământul va fi prioritatea mandatului său: „Trebuie o altfel de administrație locală, cu eficiență și cu curaj. (...)Voi continua cu învățământul, trebuie să fie o prioritate. Am revenit, le transmit celor care vor să pună mâna pe cele 100 de hectare din Sectorul 5 că nu o să o facă. Vreau să-mi iau demnitatea înapoi, de aceea candidez.”

FOTO: Marian Vanghelie 

Candidaturi pe ultima sută de metri

La Iaşi, mai mulţi candidaţi la funcţia de primar al oraşului s-au înscris tot în ultima zi. Primul care şi-a depus candidatura la funcţia de primar al Iaşiului a fost deputatul UNPR Camelia Bogdănici şi cel de-al doilea a fost liderul filialei ieşene a Mişcării Populare, deputatul Petru Movilă. De asemenea, şeful filialei locale a PNL, Marius Bodea şi-a depus candidatura la funcţia de primar al municipiului Iaşi. La Biroul Electoral au mai fost înregistrate candidaturile social-democratului Mihai Chirica, respectiv cea a lui Andrei Postolache.