Evenimentul Zilei > EVZ Special > Evenimentul zilei a rămas alături de cititori
Evenimentul zilei a rămas alături de cititori

Evenimentul zilei a rămas alături de cititori

Evenimentul zilei a aniversat 23 de ani în stradă, alături de cititori, oamenii care l-au urmărit şi au trăit evenimentele ultimelor două decenii în paginile celui mai citit cotidian.

 Mulţi dintre cei care s-au oprit la cortul „EVZ, 23 de ani”, din Piaţa Universităţii, ne cunoşteau încă de la început. Pentru unii dintre ei, EVZ a însemnat soluţia într- un moment de cumpănă din viaţa lor, iar pentru alţii, mijlocul de a se face auziţi. Ei ne-au făcut şi o surpriză. Au venit cu ziarul în care a fost publicat articolul. Pentru mulţi dintre cei tineri întâlnirea cu Evenimentul zilei ar putea marca începutul unei frumoase prietenii

Otilia, pensionară

„Sunt atât de multe probleme în România. Sănătatea lasă mult de dorit, Justiţia, la fel. Eşti ţinut cu un proces ani de zile, cu nimicuri. Pentru pensionari este tot mai greu şi ne întrebăm până când vom merge spre ruină. Am un verişor în Franţa, care mi-a povestit cât de umilit a fost când a trebuit să aştepte ore în şir ca să voteze în Paris. Nu a vrut însă să părăsească rândul. Şi la ei se munceşte din greu, dar se văd rezultatele. Nu ştiu… eu doresc să particip la viaţa socială. Am scris când am avut ceva de spus. I-am scris şi prim-ministrului şi preşedintelui, dar fără rezultat. Nu suntem absolut deloc luaţi în seamă. Mi-am pierdut orice speranţă”.„Am urmărit Evenimentul zilei încă de la început. Am apelat la ajutorul acestui ziar pentru a spune povestea morţii magistratului Gică Popa”, îşi aminteşte un membru al familiei magistratului militar, cu grad de general maior, care a fost preşedintele Tribunalului Militar Excepțional ce i-a condamnat la pedeapsa capitală pe soții Nicolae și Elena Ceaușescu şi despre care s-a spus că s-a sinucis la 1 martie 1990. „Din dosar reieşea că magistratul Gică Popa s-ar fi sinucis cu mănuşi. Nu am crezut în concluziile anchetei şi am mers la procuratura militară. Fac parte din familia magistratului Gică Popa, general, l-au recompensat după proces, şi mi-am pus mai multe întrebări, deoarece îl ştiam un om echilibrat. Cum am fost convinsă că lucrurile nu se leagă, am apelat la Evenimentul zilei, iar domnul Cornel Nistorescu a trimis doi reporteri. Pe unul, dacă nu greşesc, îl chema Bogdan Maiorescu. Au studiat dosarul de la procuratura militară şi au scris un articol”.

Elena Dima Pavelescu, pensionară

„Citesc zilnic Evenimentul zilei. Ca fiică, nepoată şi strănepoată de jurişti, sunt pasionată de anchete. Cred că ar trebui să fiţi şi mai combativi şi să sancţionaţi toate derapajele şi abuzurile făcute de lideri. Doresc să citesc amănunte despre anchete, de exemplu ce se întâmplă cu contractul încheiat recent de Guvernul Ponta pentru zăcământul aurifer, sau vreau să ştiu ce a făcut Sorin Oprescu cu banii Primăriei, deoarece, nici după atâţia ani, Bucureştiul nu a arată ca o capitală europeană”. 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: