Eveniment cultural româno-maghiar, organizat în premieră în Harghita. Tudor Păcuraru a lansat două cărți de excepție cu adevăruri istorice

Eveniment cultural româno-maghiar, organizat în premieră în Harghita. Tudor Păcuraru a lansat două cărți de excepție cu adevăruri istorice

La Miercurea Ciuc a avut loc lansarea volumelor Planul Nistru si Zori Insangerate, organizata de Editura Evenimentul si Capital si Asociatia Nationala Cultul Eroilor "Regina Maria ", filiala Harghita.

La eveniment au participat exponenti ai intelectualitatii romane si maghiare din judet, precum si zeci de cititori, de toate varstele, dar si reprezentanti ai presei locale: szekelyujsaj.info si ziarharghita.ro. Autorul, prof. Tudor Pacuraru, a acordat autografe.

Planul Nistru relateaza, in baza unor documente oficiale, modul in care a decurs interventia secreta a URSS in evenimentele din Decembrie 1989. Demersul este cuprinzator, detaliind motivele deciziei de interventie, efectivele si modalitatile de actiune, unitatile participante si rezultatele obtinute. Pentru prima data sunt identificate, pornind de la date oficiale, coordonatele interventiei straine care au insangerat revolutia romana. In mare parte acestea corespund cu etapa secreta a interventiilor ruso-sovietice de la Praga (1968), Kabul (1979) si Kiev (2022)

Volumul Zori Insangerate se bazeaza pe documente din arhiva CNSAS, care relateaza derularea conflictului interetnic de la Tirgu Mures din primavara anului 1990. Respectivul dosar, identificat de prof. Florian Bichir, contine raportarile Compartimentului de contraspionaj de la Tirgu Mures catre centrala SRI de la Bucuresti. Pentru prima data evenimentele pot fi descrise in baza unor informatii profesionist culese si verificate. Concluziile sunt surprinzatoare si pun in evidenta interventia masiva a securitatii comuniste ungare, AVH, in detonarea conflictului interetnic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Puteți comanda cărțile prin online

Livrarea produselor comandate pe edituradecarte.ro se face exclusiv pe teritoriul României. La plasarea comenzii trebuie să specificaţi adresa la care doriţi să vi se livreze comandă; puteţi alege o adresă de livrare diferită de adresa de facturare, puteţi alege metodă de livrare: prin curier rapid sau prin Poşta Română.

Termenul de livrare pentru comenzile prin curier rapid este de 2-3 zile lucrătoare de la confirmarea plăţii, iar pentru comenzile prin Poşta Română termenul este de 3-5 zile. În cazul abonamentelor de presă livrarea acestora se va face începând cu data de 1 a lunii următoare dacă plata abonamentului a fost efectuată până în dată de 20 a lunii curente.

Livrarea produselor prin Poşta Română se face prin înştiinţarea dvs printr-un aviz poştal (în cutia poştală) în care vi se va comunica dată limită şi intervalul orar în care veţi putea să ridicaţi coletul de la oficiul poştal de care aparţineţi.

Notificările legate de integritatea sau conţinutul coletului trebuie făcute în momentul livrării. Aceste menţiuni se specifică pe AWB-ul coletului sau se întocmeşte un proces verbal de constatare prin care se menţionează refuzul primirii şi al platii coletului. Orice reclamaţii ulterioare nu mai pot fi luate în considerare.

Costul livrării

Costul transportului este suportat de către cumpărător şi este calculat automat pe edituradecarte.ro în momentul plasării comenzii.