Germania cumpără submarine ThyssenKrupp. Un acord de 4,7 miliarde de euro

Germania cumpără submarine ThyssenKrupp. Un acord de 4,7 miliarde de euroSubmarine ThyssenKrupp/ Sursa foto ThyssenKrupp

Germania cumpără submarine ThyssenKrupp. Comisia pentru buget a parlamentului Germaniei a aprobat achiziţionarea a patru submarine fabricate de ThyssenKrupp Marine Systems, într-o tranzacţie în valoare de 4,7 miliarde de euro, a anunțat Ministerul Apărării.

Germania cumpără submarine ThyssenKrupp

Achiziţia se numără printre cele 38 de aşa-numite ”propuneri de 25 de milioane de euro” pentru proiecte de apărare şi echipamente aprobate miercuri de comisie, a declarat ministrul Apărării Boris Pistorius.

submarine ThyssenKrupp

Submarine ThyssenKrupp/ ThyssenKrupp

Anul acesta, comisia a aprobat 97 de astfel de propuneri. Orice achiziţie militară în valoare de peste 25 de milioane de euro necesită aprobarea comisiei parlamentare pentru buget. „Cu aceste proiecte, investim în toate ramurile armatei”, a spus Pistorius.

La câteva zile după începerea războiului din Ucraina, cancelarul Olaf Scholz i-a surprins pe aliaţi anunţând o ”Zeitenwende” germană pentru un moment de cotitură istoric, cu un fond special de 100 de miliarde de euro pentru a readuce dezvoltarea armatei, potrivit Reuters.

Germania va atinge ținta NATO

Suplimentele din fondul respectiv vor permite Germaniei să atingă ţinta NATO ca statele membre să cheltuie cel puţin 2% din producţia naţională pentru apărare în următorii trei ani. Însă, există o incertitudine cu privire la modul în care va menţine obiectivul de cheltuieli atunci când fondul va fi epuizat în 2028.

submarine ThyssenKrupp

Submarine ThyssenKrupp/ Sursa foto ThyssenKrupp

O colaborare între Germania și Norvegia

În urmă cu câteva luni, gigantul german de construcții navale thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) a declarat că va „intensifica producția de submarine Type 212CD pe baza specificațiilor de proiectare dezvoltate” . Aceasta este o etapă importantă în procesul de producție pentru submarinele germano-norvegiene de tip 212CD.

Submarinul 212CD, o colaborare între Germania și Norvegia, marchează un salt înainte în tehnologia submarinelor. Cu o lungime de aproximativ 73 de metri, o lățime de 10 metri și un deplasament de 2.500 de tone, submarinul este creat pentru o invizibilitate și o rezistență superioare.

Această navă avansată dispune de un sistem de propulsie independent de aer [AIP] care se bazează pe celule de combustibil.

Ne puteți urmări și pe Google News