Evenimentul Zilei > Social > Evaluare CONTESTATĂ de MANAGERUL Muzeului Național de Artă al României
Evaluare CONTESTATĂ de MANAGERUL Muzeului Național de Artă al României

Evaluare CONTESTATĂ de MANAGERUL Muzeului Național de Artă al României

Managerul Muzeului Național de Artă al României contestă evaluarea în urma căreia acesta ar putea fi demis.

Managerul MNAR anunță că evaluarea este una nesatisfăcătoare urmând să ducă la demiterea acestuia, dar din punctul său de vedere, evaluarea este una ilegală și nu este susținută cu argumente clare, informează AGERPRES. Călin-Alexiu Stegerean, spune că nu a fost respectat termenul contractual de 60 zile de la depunerea raportului anual de activitate, iar comisia de evaluare a fost constituită fără respectarea art. 16 din OUG 189/2008.

De aemenea, acesta susține ca din comisie au făcut parte persoane care nu au experiență în domeniul muzeelor de artă au alte pregărtiri în domeniul de activitate al muzeului.

Toate acestea au fost marcate într-o scrisoare deschisă către ministrul Culturii și Identității Naționale, în care directorul MNAR analizează raportul de activitate al managementului muzeului pentru perioada iunie-decembrie 2016. Acesta menționează că în anul 2016 numărul vizitatorilor a crescut cu 11%, veniturile au crescut cu 14% și aparițiile media au crescut cu 137%, față de anul 2015.