Evenimentul Zilei > Actualitate > Paula Seling despre rezultatul la Eurovision 2010: „Mai bine de atât nu se putea!”
Paula Seling despre rezultatul la Eurovision 2010: „Mai bine de atât nu se putea!”

Paula Seling despre rezultatul la Eurovision 2010: „Mai bine de atât nu se putea!”

Paula Seling a ajuns pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 16.30. Fanii şi jurnaliştii au aşteptat revenirea în România a delegaţiei care a adus de la Oslo locul al treilea în cadrul competiţiei Eurovision 2010. "Mă simt copleşită şi vă mulţumesc. Nu aveam nicio secundă senzaţia că mi se poate întâmpla şi mie aşa ceva", a declarat Paula Seling, la scurt timp după ce a ajuns în ţară. Aceasta nu a fost însoţită de Ovi, alături de care a format acest duet de succes.

"Am trecut printr-un carusel în perioada asta. Aici, în ţară, se publicau lucruri cum că piesa este proastă, iar alţii ne cotau drept favoriţi. Am renunţat să mai ascult şi m-am axat numai pe piesa noastră. Sperăm că s-a văzut cât de mult s-a muncit. Prima dată i-am sunat pe părinţii mei. Au fost foarte fericiţi de prestaţia noastră şi mai bine de atât nu cred că se putea."

Aceasta a precizat că prestaţia de la Eurovision 2010 este o mare oportunitate pentru români, să fie percepuţi într-o lumină pozitivă, în Europa: "Aş vrea din suflet să convingem lumea că România e un pic altfel decât Europa s-a obişnuit. E păcat să creadă că suntem cu toţii aşa cum ei cred", a mai precizat Paula Seling, pe aeroportul Otopeni.

Întrebată despre avantajul pe care l-a avut Ovi în acest duet, un artist român care locuieşte în Norvegia şi este cunoscut publicului de acolo, interpreta a mai precizat că "a fost un plus că Ovi este cunoscut în Norvegia. Pentru prima dată am primit atâtea puncte de la ei."
România a ocupat locul trei la concursul Eurovision 2010, de la Oslo. Cu toate că am reuşit acest rezultat, la ediţia din 2011 a Eurovision România va trebui să treacă din nou prin emoţia calificărilor în semifinale, întrucât noi nu contribuim financiar la fondul de desfăşurare al evenimentului.

Eurovision, un concurs imprevizibil

Experienţa Paulei Seling pe scena Eurovisiona făcut-o să declare că "Eurovision este un concurs imprevizibil". Ceea ce poate explica reuşita tinerei Lena din Germania, despre care previziunile de dinainte de eveniment nu ofereau şanse prea mari la victorie.

Cu toate acestea, marea câştigătoarea a ediţiei din acest an a Eurovisionului, Lena Meyer-Landrut, o tânără de 19 ani, va duce în Germania marele trofeu. Melodia interpretată de Lena a stârnit o adevărată nebunie de Youtube, după aflarea rezultatului.

Locul doi, unei melodii rock

Paula şi Ovi au primit puncte din mai toate ţările Europei. Moldova a fost singura care ne-a dat 12 puncte, dar zestrea României la Eurovision 2010 a fost îmbogăţită de voturile din Portugalia, Spania, Norvegia, Suedia, Marea Britanie şi Cipru.

Pe parcursul prezentării punctajelor date de fiecare ţară în parte, România s-a duelat cu Grecia pentru a intra în primii cinci, însă cu ajutorul moldovenilor de peste Prut am reuşit să avem un avans considerabil. Cele 10 puncte de la Suedezi ne-au adus în Top 3. Această performanţă am atins-o doar în 2005, când am fost reprezentanţi de Luminiţa Anghel şi trupa Sistem.
Interesenat este că învingătoarea de azi-noapte, Lena, se pregătea pentru examenul de bacalaureat când a fost selectată pentru Eurovision 2010. Puştoaica de 19 ani a avut însă o melodie în tiparul Eurovision (ritm şi atitudine puternice) şi, după ce a avut parte de vizualizări-record pe Youtube, a reuşit să se impună şi în finala de aseară. Lena a împlinit 19 ani în plin concurs Eurovision, la 23 mai 2010.
Locul doi al Eurovision 2010 a fost ocupat de turcii de la maNga, cu o melodie cu puternice influenţe rock. Mare favorită înaintea finalei, azera Safura a fost doar pe cinci, între două melodii lente foarte gustate de cei 18.000 de spectatori prezenţi aseară pe Telenor Arena, cele ale reprezentanţilor Danemarcei şi Belgiei.
Eurovision 2010. Top 10. Apasă pe ţară pentru melodie
1. Germania 246 de puncte
2. Turcia (170)
3. România (162)
4. Danemarca (149)
5. Azerbaidjan (145)
6. Belgia (143)
7. Armenia (141)
8. Grecia (140)
9. Georgia (136)
10. Ucraina (108)
Reprezentanta Moldovei, Sunstroke Project & Olia Tira, a obţinut poziţia 22. 
FELICITĂRI PAULA ŞI OVI. România obţine cel mai bun rezultat din istoria participărilor sale la Eurovision. Aceeaşi performanţă a fost reuşită şi în 2005, de Luminiţa Anghel şi Sistem
Suntem pe locul trei, după un excelent vot din Norvegia (10 puncte). Ovi are cetăţenie norvegiană, iar comunitatea românească este consistentă la Oslo.
Marea Britanie şi Israel ne-au acordat câte 8 puncte. 
– 0 puncte din Belgia şi coborâm pe şase în clasamentul intermediar Eurovision 2010. Britanicii ne dau însă opt puncte. Excelent! Olandezii ne dau cinci puncte. Armenii se caţără pe locul doi. Opt puncte din Israel, unde trăieşte o importantă comunitate românească.

Ovi este şi norvegian, astfel încât primim 10 puncte de la Oslo. Cipru ne dă opt puncte şi România e pe 5 la Eurovision 2010. 2 puncte din Lituania. Luăm 1 punct şi din Belarus. 4 puncte din Elveţia. Doar 2-3 state nu ne-au dat niciun punct, ceea ce înseamnă că melodia Paulei şi a lui Ovi a plăcut în mai toate statele Europei.
– 0 puncte din Franţa, dar Spania, ţară cu mulţi români, ne dă 10 puncte. Eurovision 2011 va avea parte de multă bere – Germania e departe, pe primul loc. "Mă simt incredibil de bine", spune Lena, de la înălţimea locului 1. Slovacia ne dă un punct. 0 puncte din Bulgaria. Două puncte peste Bîstroe, din Ucraina. Trei puncte din Letonia şi 5 din Malta.

– Telespectatorii şi juriul azer ne dau şapte puncte şi suntem pe şase. Un rezultat excelent! 4 puncte din Grecia pentru România. Islanda a văzut România prin nor şi ne-a dat cinci puncte. Luptă Germania-Danemarca la Eurovision 2010. Opt puncte din Danemarca pentru România.
– Se pare că Eurovision 2011 va fi în Germania. Până şi ruşii oferă şase puncte Lenei. România ia trei puncte de la Moscova. Un vot interesant: 10 puncte ruseşti pentru Georgia, ţară cu care a fost în război anul trecut. 10 puncte pentru România din Portugalia. Cele mai multe pentru Paula şi Ovi la Eurovision 2010
– 2 puncte pentru România de la Bosnia. Germania e pe primul loc. Finlanda nu contribuie la zestrea ţării noastre la ediţia 2010 a Eurovision. Slovenia ne-a furat participarea la un mondial de fotbal, dar ne dă şapte puncte la Eurovision 2010. Suntem pe locul şapte. Nimic din Estonia.
Albanezii ne dau 5 puncte şi suntem în primii 10. Turcia ne dă 2 puncte. Zero puncte pentru România, din Croaţia. Polonia ne dă şase puncte la Eurovision 2010, unde votul geo-politic se face simţit
– Vot bun din Irlanda. România ia 7 puncte şi urcă în finala Eurovision 2010. Iarăşi 12 puncte pentru Danemarca. Ar fi o surpriză! Germania dă 12 puncte Belgiei şi 0 României. Melodiile lente se bat pentru primul loc la Eurovision 2010 cu Grecia şi Turcia. Sârbii ne trimit 6 puncte.
– România acordă primele puncte în finala Eurovision 2010. Dăm 8 puncte Turciei, 10 – Moldova, 12 – Danemarca. Danemarca, lidera Eurovision 2010 după votul României
ÎNCEPE VOTUL. Ţinem pumnii strânşi pentru România, a cărei cea mai bună performanţă la Eurovision este un loc trei.
– Gata şi cu televotingul la Eurovision 2010. În câteva minute, prezentatorii din fiecare ţară vor anunţa rezultatele
– Gata cu cântatul în finala Eurovision 2010. Acum se votează, mai târziu aflăm rezultatele. După ce aţi văzut pe scenă, cine credeţi că merită locul 1?
– Danemarca încheie lista participanţilor în finala Eurovision 2010. Surpriză – Spania cântă din nou. Daniel Diges urcă pe scenă, deşi a cântat în urmă cu o oră, în debutul galei. Spania a cerut reintepretarea melodiei după ce, la prima reprezentaţie, un spectator a ajuns pe scenă
– După o poveste spusă de o frumoasă armeancă, reprezentanta Germaniei, Lena, a avut parte de cele mai vii reacţii ale sălii la Eurovision 2010. Este bine de ştiut că, la această ediţie a Eurovision, rezultatul final va fi decis 50% de telespectatori şi 50% de juriile de specialitate ale ţărilor din concurs
– România în concurs. Să îi ascultăm pe Paula şi Ovi în finala Eurovision … Evoluţie reuşită a artiştilor români. Cel puţin aşa ni s-a părut nouă. Cum vi s-au părut cei doi?
– I-am cunoscut şi pe reprezentanţii Franţei la Eurovision 2010. Melodie simpluţă, şanse mici la un loc în primele 10. Franţa este calificată direct în finală, nu a trecut prin faza semifinalelor
– Au cântat şi turcii, cu melodia lor foarte ritmată, urmaţi de reprezentanta Islandei, considerată drept favorită la locurile 1-6 la Eurovision 2010
– Vă amintim că puteţi vota la numărul de telefon  09000200 + numărul de intrare in concurs al ţării (aveţi ordinea mai jos) sau trimiţând sms cu numărul melodiei, la 1261. Dacă sunteţi din România, nu îi puteţi vota pe Paula Seling şi Ovi în finala Eurovision 2010. Dacă sunteţi însă din diaspora, o puteţi face de cel mult 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon. Exemplu: dacă doriţi să votaţi Republica Moldova, sunaţi la 0900020004. Tariful este de 1,19 euro pentru un apel sau sms
– A început finala Eurovision 2010, cu azera Safura. Moldovenii au cântat şi ei, fără trac vizibil. Vecinii noştri au şanse la un loc în primii 15
Eurovision 2010. Finala. Ordinea de intrare în concurs
1. Azerbaidjan   9. Belarus                 17. Ucraina
2. Spania           10. Irlanda                18. Franţa
3. Norvegia        11. Grecia                 19. România
4. Moldova         12. Marea Britanie    20. Rusia
5. Cipru              13. Georgia              21. Armenia
6. Bosnia            14. Turcia                 22. Germania  
7. Belgia             15. Albania               23. Portugalia
8. Serbia             16. Islanda              24. Israel
                   25. Danemarca
Topul Youtube la Eurovision 2010

Germania, calificată automat în finala Eurovision 2010, are parte de aprecieri din partea utilizatorilor celui mai popular site de vizualizare de videoclipuri, Youtube. Unul dintre clipuri a strâns un număr gigant de vizualizări: peste 10 milioane. Cel mai popular clip al perechii Paula Seling – Ovi Cernăuţeanu, care reprezintă România la Eurovision 2010, are în jur de 400.000 de vizualizări.

În topul vizualizărilor pe Youtube este şi reprezentantul Serbiei, Milan Stankovic. Melodia cu care participă la ediţia 2010 a Eurovision Song Contest, Ovo je Balkan, este o creaţie Goran Bregovici.

Şi turcii de la Manga, cu o melodie care trece graniţa spre rock, au parte de numeroşi fani pe Youtube. Finala Eurovision 2010 are loc în această seară, de la ora 21:30. Concursul este transmis de TVR şi comentat de Leonard Miron şi Gianina Corondan.
CITIŢI ŞI:
EUROVISION 2010 ÎN IMAGINI

Eurovision 2010: "Lena s-a prezentat lamentabil. Trebuia să fie ultima"

Ovi, despre finala Eurovision 2010: „Emoţii? Cine a spus că are emoţii?”