Rebega a discutat crizele prin care trece Uniunea, dar a arătat că românii rămân pro-europeni, ceea ce solicită ei fiind doar ca România să fie tratată ca un stat cu drepturi egale în Europa. Europarlamentarul a răspuns astfel întrebării moderatorului dacă există în România o dorință de părăsire a Uniunii, după modelul britanic, ceea ce politicianul român a infirmat, arătând că românii își doresc să aparțină unei comunități puternice cum e cea europeană.

Europarlamentarul român a făcut referire la faptul că România încă nu a fost primită în Schengen și a precizat că Europa are nevoie de un leadership puternic și de o viziune unitară, capabilă să așeze toate statele la aceeași masă și care să nu mai facă diferențieri între țări. ”Fără această conducere puternică, UE va avea o mare problemă”, a declarat Rebega, care și-a exprimat speranța la postul de televiziune american că alegerile europarlamentare din 2019 vor schimba situația în bine pentru Europa.

Laurențiu Rebega se află într-o vizită de două săptămâni în Statele Unite în cursul căreia are întâlniri cu reprezentanții comunității evreiești, cu congresmani republicani și cu alți politicieni din grupul susținătorilor președintelui Donald Trump. Laurențiu Rebega este singurul politician român care a fost prezent în noaptea alegerilor prezidențiale din SUA în Trump Tower, sediul de campanie al actualului președinte, și este în legătură cu grupurile politice care îl susțin pe actualul locatar de la Casa Albă.