EUROPAfest 2024 – noul imn. Luca Aletta, din Italia, multiplu laureat al scenelor de jazz, a compus o piesă special pentru EUROPAfest

EUROPAfest 2024 – noul imn. Luca Aletta, din Italia, multiplu laureat al scenelor de jazz, a compus o piesă special pentru EUROPAfest

Festivalul Internațional EUROPAfest revine în perioada 5 – 14 iulie cu artiști din 20 de țări. Evenimentul prezintă o noutate în fiecare an, fie că este vorba de un program nou în agendă, fie de artiștii invitați.

EUROPAfest, un nou imn

În 2024 organizatorii au decis să schimbe logo-ul muzical al festivalului după mai bine de 20 de ani în care „imnul EUROPAfest” a adus bucurie și a construit amintiri în sufletele bucureștenilor.

Propunerea a venit de la compozitorul și pianistul italian Luca Aletta, un nume cunoscut al scenelor de jazz, multiplu laureat la evenimente internaționale importante: Swiss International Music Competition - Lugano, Elveția, The Rising Stars Grand Prix - Berlin, Germania, DC Jazz Prix 2023 - Washington DC, SUA, premiul „Cea mai bună performanță” la Dexter Jazz Contest 2023 - Bari, Italia.

Publicul are ocazia să asculte în premieră piesa integrală în interpretarea lui Luca Aletta la Opening Gala Concert – Jazz at the Palace, pe 5 iulie, la Sala Auditorium a MNAR / Palatul Regal.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Treee”, o meditație muzicală

Acceptarea piesei "Treee" ca logo muzical al festivalului EUROPAfest a venit firesc, compoziția reflectând perfect spiritul și diversitatea festivalului. Asemeni unui arbore cu rădăcini adânci și ramuri întinse, „Treee” întruchipează creșterea, interconectivitatea și evoluția continuă. Cu armonii bogate această creație e o invitație la explorare și descoperire.

„Treee" este o meditație muzicală asupra conexiunii dintre om și natură, o compoziție ce invită ascultătorul să se piardă și să se regăsească în adâncurile ei sonore, oferind o experiență auditivă profundă și evocatoare. Luca Aletta, ne-a dezvăluit că piesa începe cu tonuri blânde și se dezvoltă într-o simfonie de sunete care împletesc trecutul jazzului cu viziuni moderne.

Fiecare secțiune a piesei este ca o ramură nouă, adăugând profunzime și complexitate, în timp ce improvizațiile rafinate aduc un sentiment de prospețime și vitalitate. "Treee" nu este doar o piesă de jazz, ci o odă adusă naturii, un dialog între om și mediul său înconjurător, capturând esența și ritmul vieții. Ascultătorul este invitat să exploreze această creație muzicală asemenea unui călător rătăcit într-o pădure fermecată, descoperind mereu noi detalii și emoții.

Luca Aletta a câștigat EUROPAfest în 2022

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest ne-a mărturisit „Sunt profund impresionat că unul dintre cei mai apreciați compozitori și pianiști ai jazz-ului contemporan a creat o piesă special pentru EUROPAfest. Luca Aletta a câștigat alături de trupa sa premiul Best Band la ediția din 2022, rămânând atașat de valorile festivalului.

A vrut să surprindă simbolic lumea festivalului, multiculturalitatea, bogăția artistică și umană pe care le-a descoperit la EUROPAfest, conexiunile și sinergiile născute aici. Piesa "Treee" a lui Luca Aletta este o capodoperă a jazzului contemporan, plină de emoție și imaginație, care te îndeamnă să te oprești și să te bucuri de frumusețea subtilă a lumii înconjurătoare.

Vă invit să vă delectați cu stilul său unic și abordarea inovatoare, care vor aduce o notă distinctă concertului de deschidere JAZZ AT THE PALACE. Sunt sigur că "Treee" va deveni un simbol auditiv care va rezona în inimile participanților și iubitorilor EUROPAfest. "

Date tehnice pentru EUROPAfest

Bilete și abonamente se pot achiziționa de pe iabilet.ro și în rețeaua magazinelor Flanco.

Din anul 2005 EUROPAfest se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestatii Sale Margareta si al Altetei Sale Regale Principele Radu, iar din 2015 este festival EFFE – Europe’s Finest Festivals. EUROPAfest este proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii.

Informații suplimentare: www.europafest.ro

jmEvents | 0740.75.95.66 | office@jmevents.ro | www.jmevents.ro

Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-EUROPAfest31/