Evenimentul Zilei > International > Europa se cutremură. Atac terorist la graniță. Poliția anunță implicări politice
Europa se cutremură. Atac terorist la graniță. Poliția anunță implicări politice

Europa se cutremură. Atac terorist la graniță. Poliția anunță implicări politice

Un ofițer de poliție a făcut un apel pentru reconciliere politică, în Irlanda de Nord, după un atac cu bombă în localitatea Fermanagh.

Poliția i-a acuzat luni pe disidenții republicani pentru explozia produsă în apropiere de Wattlebridge, lângă granița irlandeză.

Șeful adjunct al PSNI, Stephen Martin, a declarat că incidentul a fost o încercare „nechibzuită și nediscriminată” de ucidere a polițiștilor.

Irlanda de Nord a rămas fără un guvern bine conturat din ianuarie 2017. Încercările de restaurare a vidului de putere creat au eșuat până acum.

Stephen Martin a mai declarat că atacul de luni a fost al cincilea împotriva poliției și crede că ar fi putut fi efectuat de organizațiile IRA.

Dispozitivul a fost descoperit în timpul unei operațiuni de securitate, care a fost lansată după primirea unui avertisment.

Inițial, un dispozitiv pentru o farsă a fost găsit duminică seară. După aceea, în timpul unei căutări ulterioare a zonei, de luni dimineață, o bombă a fost dezamorsată.

Cu o lună în urmă, disidenții republicani au încercat să ucidă polițiștii în timpul unui atac din Craigavon, din localitatea Armagh.

Polițiștii de la fața locului au raportat o explozie în zona drumului Cavan, la intersecția cu Șoseaua Wattlebridge, luni, în jurul orei 10:35 BST.

Din fericire, nu a fost raportat niciun rănit, iar ofițerii au cercetat cauza exploziei.

Potrivit raportului inițial primit de poliție, a fost a indicat faptul că un dispozitiv a fost lăsat pe drumul Wattlebridge, dar explozia s-a produs pe principalul drum A3 Cavan.

Stephen Martin a declarat că cei din spatele atacului „nu aduc nimic în societate”, într-o conferință de presă de luni.

„Amenințarea terorismului pentru Irlanda de Nord nu a scăzut, rămând la fel de gravă ca în 2009”, a spus el.

„Sunt de părere fermă că aceasta a fost o încercare deliberată de a atrage poliția și unitatea de eliminare a armatei în zonă. Daunele cauzate de explozie sunt mai mari decât putem observa, dacă o persoană ar fi fost prin preajmă ar fi fost cu siguranță rănită sau posibil ucisă”, a mai declarat Martin.

El a făcut un apel către politicieni să își dovedească, în astfel de situații, calitățile de lideri în cadrul societății.

„Avem nevoie de o societate condusă de politicienii noștri care să ne ofere o stabilitate absolută, nu doar să condamne, ci să lucreze împreună”, a mai zis el.

„Poate că poliția le joacă rolul, dar poliția singură nu este suficientă pentru a spune„nu reprezinți societatea în care vrem să trăim”.

El a adăugat că zona din apropierea incidentului va rămâne închisă ceva timp, în timp ce polițiștii „își desfășoară investigațiile pentru ca zona să fie în siguranță”.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: