Europa se pregătește de război. Anunțul făcut de Ursula von der Leyen

Europa se pregătește de război. Anunțul făcut de Ursula von der Leyen Ursula von der Leyen Sursă foto: Dreamstime

Europa se pregătește de război. Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, a anunțat că peste trei săptămâni se va prezenta noua strategie de apărare a Europei.

Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, a anunțat că în termen de 3 săptămâni va fi prezentată o nouă strategie de apărare pentru Europa.

Pregătiri de război în Europa

Strategia va include achiziții comune de armament și coordonarea acțiunilor armatelor din statele membre ale UE.

Această inițiativă vine într-un moment în care oficialii europeni exprimă tot mai des preocuparea cu privire la posibilitatea unui conflict cu Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Europa trebuie să-şi dezvolte baza industrială... Sunt un transatlantistă convinsă şi, în acelaşi timp, trebuie să construim o Europă puternică şi asta merge mână în mână”, a declarat von der Leyen într-un panel la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

Ea a menționat că propunerea vizează sporirea investițiilor în domeniul apărării: „să se cheltuie mai bine” prin achiziții comune și colaborare, cu scopul de a asigura predictibilitatea în industria de apărare și o interoperabilitate îmbunătățită între forțele armate europene, și pentru a concentra cheltuielile în Europa pentru a menține „locuri de muncă bune” pentru contribuabilii care suportă costurile.

Ursula von der Leyen a subliniat că Ucraina ar trebui să fie inclusă în programele de apărare ale Europei, deoarece Rusia are un număr mai mare de soldați decât Ucraina și folosește arme rapide și necurate produse în Coreea de Nord și Iran.

Război în Israel, ziua 124

Sursa foto: X (Twitter)

Ucraina va continua să primească ajutor

Referitor la sprijinul financiar, Ursula von der Leyen a menționat că este în interesul Statelor Unite să adopte un proiect de lege - care în prezent este blocat în Congres - pentru a oferi mai multă asistență Ucrainei. Aceasta deoarece această măsură este simbolică pentru democrațiile care se opun regimurilor autocratice.

„Nu este vorba doar de războiul Rusiei în Ucraina şi de încercările lui Putin de a destabiliza democraţiile, ci de toţi ceilalţi adversari autocraţi pe care îi urmărim foarte îndeaproape..., dacă democraţiile sunt unite, sunt hotărâte, dau dovadă de hotărâre”.

Ce planuri mai are Ursula von der Leyen

Ea a afirmat că, în cazul în care va fi realeasă în funcția de șef al executivului Uniunii Europene, intenționează să creeze un nou post de comisar pentru Apărare.

În luna februarie, UE a convenit să ofere Ucrainei un nou pachet de ajutor în valoare de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani, alături de cei 88 de miliarde de euro deja alocate de la declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina în februarie 2022.

„Este o chestiune de prevalenţă a democraţiilor la nivel global?” a mai spus von der Leyen.