Evenimentul Zilei > Horoscop > Europa creativă 2021-2027. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Europa creativă 2021-2027. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Europa creativă 2021-2027. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Vrei să te foloseşti de logică, de ştiinţă, de tehnologie, în dauna intuiţiei. Greşeşti, este păcat, risipeşti resurse! Lucrurile, relaţiile umane, se rezolvă simplu prin metode emoţionale.

28 decembrie

 

Europa creativă 2021-2027. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 28 decembrie s-au născut Woodrow Wilson, Denzel Washington, Richard Clayderman, Laurenţiu Cazan, Nicolae Kirculescu, Gheorghe Berceanu.Pe 29 decembrie s-au născut Pablo Casals, madame de Pompadour, Andrew Johnson, Emil Fuchs, Charles Macintosh, Charles Goodyear, Jon Voight, regina Elisabeta a României (Carmen Silva), Ovid Densuşianu, Sergiu Dan.

În calendarul creştin-ortodox, pe 28 decembrie sunt cei 20.000 de mucenici arşi la Nicomidia. Şi Sf. Glicherie. Şi noi avem arşii noştri, mucenicii noştri. Sunt 64 la număr, dar sunt ai noştri, rugaţi-vă pentru ei, pentru sufletele lor plecate înainte de vreme şi familiile îndurerate pentru totdeauna!

Tradiţional, în ”Kalendar”, Îngroparea Crăciunului. “Obiceiul “îngropării Crăciunului”, de fapt a anului vechi, care a trecut, are o vechime considerabilă, fiind unul dintre cele mai arhaice elemente surprinse de calendarul popular.” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 561.

Obiceiuri vechi de care ar trebui să ne amintim în această prăpastie în care am fost aruncaţi de istorie și de cei puternici. Trebuie să ne ţinem de ceva, să ne agăţăm, să nu ne prăbuşim în neant şi în uitarea raselor. Acest lucru poate începe cu folclorul, cu obiceiurile, cu tradiţia. Legea strămoşească. Sunt repere fixe, să ne amintim cine am fost cândva, ca să putem să fim “cineva” în viitor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE