Euro 2024. Edi Iordănescu a vorbit despre avantajele Ucrainei: Ne-am pregătit pentru orice scenariu

Euro 2024. Edi Iordănescu a vorbit despre avantajele Ucrainei: Ne-am pregătit pentru orice scenariu Edi Iordănescu. Sursa foto: UEFA

Edi Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale a României, crede că grupul naţionalei tricolore poate să producă un joc bun la turneul final al Euro 2024 şi că echipa se va bate în fiecare meci pentru rezultate pozitive.

Edi Iordănescu: Prezentăm cea mai bună versiune a noastră

Selecţionerul echipei naţionale a României, Edi Iordănescu, este optimist cu privire la evoluția României în grupa E de la Euro 2024. El crede că avem toate datele pentru a ieși din grupe, respectiv de a ocupa locul 1 sau 2 în grupă.

„Se apropie momentul debutului nostru la un turneu final şi resimţim asta cu multă bucurie şi multă emoţie. Există şi o presiune mare, dar venită dintr-o dorinţă imensă de a reprezenta aşa cum trebuie România. Ne dorim să facem ca pe parcursul acestui turneu final, românii să se regăsească în tot ce face echipa naţională. Mâine pornim încrezători, cu entuziasm şi marcaţi de foarte multă responsabilitate.

Am convingerea că suntem pregătiţi să prezentăm cea mai bună versiune a noastră. Suntem conştienţi că putem să ieşim din grupă, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Îmi doresc să avem puterea şi încrederea să atragem rezultate pozitive în favoarea noastră,” a declarat Edward Iordănescu în conferinţa de presă susţinută înaintea debutului României la turneul final al Euro 2024, luni, de la ora 16:00, împotriva Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Experienţa internaţională oferă un avantaj emoţional Ucrainei

Antrenorul echipei naţionale a României, Edi Iordănescu, a apreciat și atitudinea suporterilor români cărora le-a făcut promis că echipa se va bate pentru fiecare centimetru de teren.

Suporteri veniți să suțină România la Campionatul Mondial de Esports; sursă foto: Adrian Socaciu

Suporteri veniți să suțină România ; sursă foto: Adrian Socaciu

„Am simţit foarte multă căldură din partea suporterilor noştri. Îmi doresc ca prin tot ceea ce vom face la acest turneu final să dăm un nou început fotbalului nostru.

Suporterilor le promit că acest grup va da totul, indiferent de momentele prin care trece, echipa va da totul. Se va pune în luptă şi o va accepta, suntem pregătiţi să ne batem pentru fiecare centimetru de teren. Dorim să facem mai bine decât s-a făcut în trecut, la Europene, şi să fim un exemplu pentru tineri.

Ucraina este la al patrulea turneu final european consecutiv, sunt 14-15 jucători care au experienţa unui turneu final şi care joacă constant la cluburi, au experienţă internaţională şi asta oferă un avantaj emoţional Ucrainei, mai multă încredere. Şi noi avem atuurile noastre care pot compensa lipsa de experienţă,” a mai arătat Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu spune că România va face treabă bună

Selecţionerul român, Edi Iordănescu spune că echipa de fotbal a țării noastre este pregătită pentru orice scenariu.

„Există o anumită emoţie, bună, pozitivă. Ne-am dorit să fim aici şi emoţiile sunt normale, fireşti, trebuie însă să ştim să le gestionăm. Trebuie să avem stăpânire de sine, echilibru şi nu ne putem speria de acest moment pe care l-am dorit atât de mult. Cu siguranţă, mai sunt jucători care nu sunt la tonus maximal pentru joc, dar vă garantez că, din punct de vedere mental, ca dorinţă, fiecare component al acestui lot este la nivel maxim şi pregătit să dea totul.

Ne-am pregătit pentru orice scenariu, la acest nivel trebuie să te impui şi să creezi pericol. Gândul meu este ca România să facă treabă bună la acest turneu final. Mâine veţi vedea şi formula de start, să sperăm că este una competitivă”, a declarat Edi Iordănescu în conferinţa de presă.