Anglia nu a câştigat niciodată Campionatul European de fotbal. În Polonia şi Ucraina, britanicii vor merge cu un nou antrenor, Roy Hodgson
înlocuindu-l pe Fabio Capello cu doar câteva săptămâni înaintea startului turneului. Cu toate că noul tehnician și-a ghidat echipa spre două succese minime în partidele amicale, cu Belgia și Norvegia, fanii englezi sunt sceptici.

Englezii nu vor putea conta pe Wayne Rooney, atacantul de la Manchester United fiind suspendat pentru primele două meciuri, dar nici pe Frank Lampard sau Gary Cahill, doi proaspeţi câştigători ai Ligii Campionilor cu Chelsea Londra.

De unde va veni golul pentru englezi

Hodgson preferă sistemul 4-4-2, însă în partidele de pregătire a afişat un 4-2-3-1 precaut, stil care pare a fi şi cuvântul de ordine al selecţionatei Albionului la Euro 2012.
 
Turneul se poate dovedi momentul exploziei pentru Andy Carroll, atacantul care a dezamăgit la Liverpool. DannyWelbeck a marcat în amicalul cu Belgia, iarJermain Defoe rămâne un atacant de clasă.

În ciuda dificultăţilor şi a faptului că au apelat la un jucător care a evoluat doar în liga a patra pe postul de a doua rezervă de portar, Anglia nu ar trebui să aibă prea mari probleme să promoveze din Grupa D.

Pronostic: Sferturi de finală.

  • Descarcă AICI programul complet al meciurilor la EURO 2012