Evenimentul Zilei > Politica > Eugen Tomac: Traian Băsescu vine foarte des la sediul PMP. Nu cred că e cazul să oficializăm această relaţie dintre noi
Eugen Tomac: Traian Băsescu vine foarte des la sediul PMP. Nu cred că e cazul să oficializăm această relaţie dintre noi

Eugen Tomac: Traian Băsescu vine foarte des la sediul PMP. Nu cred că e cazul să oficializăm această relaţie dintre noi

Liderul Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, vine aproape zilnic la sediul central al partidului, și nu e nevoie de o oficializare a relației.

"Vine foarte des. Vine ori de câte ori consideră dumnealui că e bine să ne viziteze şi ori de câte ori îl invităm noi. În mod sigur, preşedintele va participa la multe dintre activităţile partidului, tocmai pentru că mare parte din electoratul nostru sunt oameni care l-au urmat în întreaga activitate politică şi cred că este un lucru absolut firesc ca domnia sa să participe la acţiunile pe care le vom organiza în următoarea perioadă. (…) Să ştiţi că vine aproape în fiecare zi, numai că nu de fiecare dată află presa", a spus Tomac.

Eugen Tomac a confirmat faptul că Traian Băsescu s-a aflat la partid şi în cursul zilei de vineri şi a spus că nu consideră că vizitele neanunţate sunt un lucru rău.

"Să ştiţi că de multe ori s-a întâmplat să vină preşedintele la sediul partidului şi eu să nu fiu acolo şi asta nu este un lucru rău, pentru că eu în general sunt o fire extrem de activă şi merg prin organizaţii, prin ţară, am şi o agendă externă destul de activă şi mă bucur pentru că domnia sa vine acolo şi se implică direct în tot ceea ce înseamnă construcţia acestui partid. (…) Domnia sa, ori de câte ori simte nevoia, vine fără să ne anunţe, ştiţi, şi asta e un lucru foarte bun", a explicat liderul PMP, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Traian Băsescu a devenit şi membru oficial al PMP, Tomac a răspuns că nu este nevoie de o astfel de "oficializare a relaţiei".

"Acest curent, această proiecţie politică a generat-o domnia sa. Nu cred că e cazul să oficializăm această relaţie dintre noi şi domnia sa printr-o adeziune. Partidul Mişcarea Populară se identifică şi cu preşedintele Traian Băsescu", a spus Eugen Tomac.

Preşedintele PMP afirmă că parteneriatul între formaţiunea pe care o conduce şi Traian Băsescu este unul "extrem de solid" şi că se ţine cont de toate sugestiile pe care fostul preşedinte le are în legătură cu organizarea şi comunicarea partidului.

Eugen Tomac spune că, în prezent, în PMP se lucrează la o strategie de consolidare, având în vedere situaţia "destul de delicată" creată de arestarea preventivă a fostei preşedinte, Elena Udrea, care a renunţat la calitatea de membru PMP începând cu data de 29 ianuarie.

Potrivit lui Tomac, principalele obiective sunt readucerea, alături de partid, a celor care au devenit rezervaţi faţă de viitorul proiectului politic iniţiat de Traian Băsescu, dar şi atragerea tinerilor către viaţa politică.

Eugen Tomac a participat, vineri, la Bistriţa, la preluarea funcţiei de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud a PMP de către Ionuţ Simionca. Acesta o înlocuieşte pe Geea Balazsy Titieni, venită în PMP din PDL, care s-a retras din politică din motive personale.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: