Marți seară Teodorovici a afirmat că va candida „cu siguranță” la alegerile prezidențiale, singura necunoscută fiind momentul în care va intra în cursa pentru Cotroceni, potrivit cancan.ro

„Candva o sa candidez cu siguranta si la prezidentiale. Nu ma intrenbati cand, e surpriza. Prolema nu e daca o sa fie, ci cand o sa fie. Eu cand spun ca fac un lucru, fac. Dar sigur va fi”, a spus Teodorovici.
 

Privitor la candidatul PSD la presedintie in acest an, Teodorovici a afirmat ca presedintele PSD a anuntat foarte clar ca dupa alegerile europarlamentare, din mai, se va face analiza de rigoare in partid. "Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, impreuna. Cei care conduc partidul si Coalitia decid."

Ministrul Finantelor n-are o functie de conducere in PSD, astfel ca nu va face parte dintre aceia care vor decide viitorul candidat al PSD la presedintie.

"PSD-ul nu o sa piarda ceva, cand lupta cu adevarat si vrea sa castige. PSD-ul poate cu adevarat sa castige, daca-si doreste acest lucru", a mai spus Teorodovici, care a completat ca "Da" PSD il poate bate pe presedintele Klaus Iohannis, la alegerile prezidentiale din acest an.