Potrivit ministrului Muncii, acest lucru era în planul de acțiune al Guvernului, dar se aștepta rectificarea bugetară, pentru a identifica sursele de finanțare.

„Dacă legea va intra în vigoare, bineînțeles că vom respecta legea”, a declarat Violeta Alexandru.

În acest context, Violeta Alexandru acuză Parlamentul de populism motivând că majorarea alocațiilor se afla oricum pe masa guvernului, care aștepa rectificarea bugetară pentru a găsi sursele de finanțare.

„Guvernul este pentru dublarea alocațiilor, ne dorim să crească. Noi am avut o abordare rațională, să așteptăm rectificarea bugetară, să identificăm sursele de finanțare pentru majorare. Prin această lege, Parlamentul ne pune să dublăm alocațiile cu o lună înainte de termenul pe care ni-l propusesem și aici se vede cât de populistă este legea Parlamentului”, a mai spus Violeta Alexandru.

Parlamentul a adoptat miercuri legea de respingere a Ordonanței de Urgență care amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020. Au fost 209 voturi pentru respingerea OUG, 3 voturi împotrivă și 98 de abțineri.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Dacă președintele promulgă legea, Guvernul ar trebui să crească alocația pentru copii până la suma de 300 de lei. Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament, potrivit digi24.ro