Prăjitura Verdens Beste este considerată cea mai bună prăjitură din lume, dacă e să ne luăm după traducerea ei. Ea este compusă dintr-un blat de bezea cu migdale, iar la mijloc o cremă delicioasă de vanilie. Cu siguranță merită încercată. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi.
Ingrediente
Pentru aluat este nevoie de:
- 100 g unt;
- 75 g zahăr pudră;
- 4 gălbenușuri;
- 100 g faină;
- 1 lingurița praf de copt;
- 50 ml lapte;
- esență de vanilie.
Pentru bezea:
- 4 albușuri;
- 150 g zahăr;
In plus: fulgi de migdale (cca 50 g); esență de vanilie.
Iar pentru crema de vanilie ai nevoie de:
- 4 gălbenușuri;
- 100 g zahăr;
- 50 g amidon;
- 500 ml lapte;
- 300 ml smântână pentru frișcă;
- 2 pliculețe zahar vanilat.
Mod de preparare a blatului
Iată ce pași trebuie urmați pentru a prepara aluatul perfect.
În primul rând, untul moale, lăsat la temperatura camerei, se mixează împreună cu zahărul pudră, esența de vanilie și un praf de sare. Când a devenit cremos se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, mixând bine după fiecare.
Făina se amestecă cu praful de copt, iar apoi se adaugă în compoziție și se amestecă bine până la omogenizare. În final se pune și laptele rece.
Ulterior, compoziția se pune într-o tavă în care este așezată hârtie de copt. Apoi se trece la prepararea aluatului din bezea.
Albușurile se mixează până devin o spumă tare, cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și esența de vanilie și se mixează până se obține o bezea fermă și lucioasă.
Apoi, bezeaua se repartizează în tavă, peste aluatul inițial și se nivelează în strat uniform. Se presară fulgii de migdale și se dă tava la cuptor, la foc mediu, la 180 grade pentru aproximativ 30 minute.
Totul este gata atunci când blatul e rumenit ușor. Nu vă speriați dacă blatul se va lăsa atunci când este scos din cuptor.
Cum se pregătește crema e vanilie
Într-o oală se pun gălbenușurile împreună cu zahărul și amidonul. Apoi se adaugă laptele, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Apoi totul se pune pe foc și se fierbe până crema devine mai groasă.
Se dă deoparte și se lasă la răcit, iar deasupra se pune folie alimentară direct pe cremă. Ulterior aceasta e pusă la frigider până se răcește complet.
Smântâna pentru frișcă se mixează cu cele două pliculețe de zahăr vanilat, până devine fermă și pufoasă.
Crema de vanilie răcita se mixează puțin pentru a se desface și să se înmoaie puțin. Se adaugă frișcă bătută și se omogenizează, amestecând cu o spatula, cu mișcări de jos în sus.
Montarea prăjiturii Verdens Beste
După ce totul este gata, blatul se taie în două. Prima bucată se așază cu migdalele în sus, peste care se pune crema. Se acoperă cu cea de-a doua foaie, pusă tot cu partea de bezea și migdale deasupra, apoi se pune la frigider până se răcește, potrivit dulciurifeldefel.ro.