Evenimentul Zilei > Actualitate > Eșecul cu Anglia a scos bestia din Enrique: „Trebuia să-i omor pe jucători”
Eșecul cu Anglia a scos bestia din Enrique: „Trebuia să-i omor pe jucători”

Eșecul cu Anglia a scos bestia din Enrique: „Trebuia să-i omor pe jucători”

Spania a fost redusă la tăcere de Anglia, luni, la Sevilla (scor 2-3), în Liga Națiunilor, iar selecționerul ibericilor a oferit o declarație surprinzătoare.

Spaniolii au trăit un meci de coșmar, luni, pe „Sanchez Pizjuan” din Sevilla, acolo unde selecționata „La Furia Roja” s-a trezit învinsă. Laurii i-a cules Anglia, care a explodat pe tărâmul andaluz, cu 3-2, în meciul contând pentru Liga A (Grupa 4) din Liga Națiunilor.

Prima înfrângere acasă, după 15 ani

După primele 45 de minute, se lecționata Albio nului avea deja 3-0, grație reușitelor lui Raheem Sterling (16 și 38) și Marcus Rashford (29), iar dezastrul părea inevitabil pentru campioana mondială din 2010. Abia în actul secund, trupa pregătită de Luis Enrique a mai redus din neverosimilul scor, când au punctat Paco Alcacer (58) şi Sergio Ramos (90+7).

Durerea este atât mai mare pentru iberici, deoarece au bifat și prima înfrângere pe teren prorpriu după mai bine de 15 ani. Totodată, Anglia a plecat triumfătoare din Spania. 31 de ani trecuseră de când englezii câștigau pe terenul ibericilor, în 1987, într-o victorie, la Madrid. În pragul disperării s-a regăsit și selecționerul Spaniei, Luis Enrique, cel care a bifat al treilea său meci oficial la cârma naționalei sale, toate în Liga Națiunilor. În prima rundă, Spania se impunea pe „Wembley”, în fața Angliei, cu 2-1, după care spaniolii au zdrobit Croația (vicecampioana mondială), cu 6-0.

„La pauză, trebuia să-i omor pe jucători. Am ales însă să le ofer încredere, să nu fac nicio schimbare. Le-am explicat că o națională mare se clădește prin suferință. În prima repriză am fost îngrozitori, slabi de tot. Ăsta este adevărul și trebuie să recunoaștem. Am jucat rău în prima parte. Am făcut multe greșeli individuale, dar după pauză lucrurile au stat mult mai bine. Am reușit să marcăm, am avut ocazii. O grupă cu două semifinaliste la Mondial nu avea cum să fie ușoară. Dar depindem de noi, trebuie să mergem în Croația și să învingem”, a tunat Enrique după dezastrul de la Sevilla.

 

Sterling a spart gheața

De partea cealaltă, în tabăra englezilor, pariul selecționerului Gareth Southgate a fost atacantul Raheem Sterling, de la Manchester City, care a revenit printr-o „dublă”, după trei ani fără gol marcat pentru naționala țării sale. După trei etape consumate în LN, Grupa 4 din Liga A este condusă de Spania (6 puncte), urmată de Anglia (4) și Croația (1).

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: