Escrocii se folosesc de filme celebre pentru a fura bani. Victimele cad ușor în plasă

Escrocii se folosesc de filme celebre pentru a fura bani. Victimele cad ușor în plasă Sursa foto: Arhiva EVZ

Potrivit companiei de securitate cibernetică Kaspersky, escrocii se folosesc de agitația din jurul a două filme foarte așteptate la Hollywood, „Barbie”, cu Margot Robbie, și „Oppenheimer”, de Christopher Nolan, ca mijloc de a obține în mod ilegal fondurile câștigate cu greu de utilizatori și informații personale sensibile.

Raportul Kaspersky arată că acești escroci folosesc escrocherii de tip phishing pentru a înșela persoanele nevinovate, profitând de entuziasmul din jurul lansărilor acestor filme. Scopul lor final este de a-i păcăli pe oameni să le împărtășească banii și datele personale prin mijloace frauduloase.

Unul dintre site-urile frauduloase descoperite oferă oferte tentante pentru păpuși Barbie, cu ocazia premierei filmului. Pe lângă păpușile obișnuite, utilizatorii sunt ademeniți să cumpere păpuși în ediție limitată legate de film, cum ar fi cea cu actrița principală Margot Robbie, la un preț de aproximativ 12 lire sterline.

O nouă lovitură profitabilă dată de escroci

După ce își fac selecția, utilizatorii sunt direcționați către un formular de achiziție care le cere să furnizeze detalii personale de identificare, inclusiv numele, adresa, numărul de telefon și informațiile bancare. Utilizatorii neștiutori procură aceste informații, care sunt trimise direct escrocilor, ceea ce duce atât la riscuri financiare, cât și la potențiale încălcări ale vieții private, în cazul în care datele furate sunt vândute pe Dark Web. Expertul în securitate al Kaspersky, Olga Svistunova, avertizează utilizatorii cu privire la importanța menținerii vigilenței și a practicării unor obiceiuri online sigure, pentru a se bucura de experiențele Barbie și Oppenheimer, protejându-se în același timp de amenințările cibernetice care îi pândesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, raportul subliniază că escrocii au vizat și lansarea „Oppenheimer”, folosind drept momeală atracția streamingului gratuit de filme. Cu toate acestea, adevăratul lor motiv este de a fura informațiile bancare și banii utilizatorilor.

Această tactică de înșelăciune implică solicitarea unei taxe de înregistrare nominale, de obicei un dolar sau un euro, și conectarea unui card bancar pentru a continua. Din nefericire, acest lucru le oferă escrocilor acces neautorizat la conturile utilizatorilor, permițându-le să inițieze debite greu de anulat.

Având în vedere aceste constatări, este esențial ca persoanele să rămână prudente și să aplice măsuri de siguranță online pentru a-și proteja resursele financiare și informațiile personale în mijlocul entuziasmului generat de aceste filme.

sursa: insiderpaper.com/