Eroul de la Cosmeşti le vine de hac hoţilor din Militari

Eroul de la Cosmeşti le vine de hac hoţilor din Militari

„A fost decorat, pe rând, de cei trei preşedinţi ai României de după ’89. În doar doi ani a salvat de la moarte 41 de oameni, un căţel şi o pisicuţă cu cinci pisoi. Acesta este eroul nostru, Alexandru Dinică.“

Aşa îl descrie unul dintre colegii săi de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei pe bărbatul care i-a venit de hac unui spărgă tor de maşini, în cartierul bucureştean Militari. Miercuri după-amiază, în jurul orei 17.00, Alexandru Dinică (jandarmul devenit celebru în timpul inundaţiilor care au afectat România în 2005, după ce a salvat nouă persoane, printre care şi un copil, de pe acoperişul unei case din localitatea Cosmeşti) se întorcea acasă de la serviciu.

În Piaţa Gorjului a văzut că şoferul unei dubiţe a intrat în magazinul alimentar pe care tocmai îl aprovizionase cu marfă pentru a-şi ridica factura. Omul nu a închis maşina, iar în câteva secunde un tânăr a deschis portiera din dreapta şi s-a aşezat liniştit pe banchetă. Deşi iniţial s-a gândit că cei doi sunt împreună, Dinică a rămas „cu ochii pe maşină“.

În câteva minute, şoferul s-a întors, iar tânărul a zbughit-o din maşină, cu casetofonul în mână. (…) Şoferul nici nu a apucat bine să strige după ajutor, că jandarmul a pornit pe urmele hoţului. L-a prins după câteva zeci de metri. După ce l-a imobilizat, i-a cerut şoferului să cheme poliţia.

Ne puteți urmări și pe Google News