Eroare judiciară uriașă în Dosarul Băneasa. Judecătorii au inventat donații

Eroare judiciară uriașă în Dosarul Băneasa. Judecătorii au inventat donații

Dosarul Băneasa conține o eroare judiciară de mari proporții, după ce judecătorul Corneliu Ion-Tudoran a decis confiscarea bunurilor pe baza unei presupuse donații a prințesei Maria Bibescu către statul român.

 

Realitatea este total alta. În respectivul dosar s-a dispus confiscarea terenurilor și clădirilor din cel mai mare complex comercial din România.

Cetățeanul.net a publicat o serie de documente din care reiese dosarul Băneasa reprezintă cea mai mare eroare judiciară de după 1990 și nu diferă cu nimic de naționalizările abuzive din perioada stalinistă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform sursei citate, așa-zisa donație este în realitate o minciună mai mare decât Casa Poporului. Donația invocată de judecătorul Tudoran, pentru a justifica sentința aberantă din dosarul privind latura civilă a procesului penal NU Există.

În dosarul Băneasa, în care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare, judecat la Curtea de Apel București, nu s-a depus niciun document în acest sens. Mai mult, nici procurorii DNA nu au auzit vreodată de așa ceva!

Iată cum a prezentat judecătorul Curții de Apel București în Decizie din 28 decembrie 2018 motivul confiscării terenurilor și clădirilor din Băneasa.

„Terenurile (n.r. din Băneasa), în mod expres, au avut o anumită afectaţiune (…) conform contractului de donaţie cu afectaţiune încheiat între Statul român şi Maria Bibescu. (…) Având în vedere că donaţia făcută către Statul român prevedea, în mod expres interdicţia ca terenul respectiv să nu poată fi înstrăinat – în tot sau în parte – să nu poată fi adus ca şi contribuţie în natură la constituirea vreunei persoane juridice, să nu poată fi schimbat sau folosit în alte scopuri (…)

 

Încălcarea acestor condiţii are drept consecinţă revocarea donaţiei. În situaţia în care s-ar proceda la schimbarea naturii juridice a bunului, aceasta ar avea ca şi consecinţă revocarea donaţiei şi revenirea obiectului donat în proprietatea donatorilor sau a moştenitorilor acestora”, se arată în sentința judecătorului Curții de Apel București.

Afirmațiile oficiale ale judecătorului cu privire la donație au fost preluate „ad literam” de toată presa. Și în prezent, justiția română susține ca fiind adevărată așa-zisa donație.

Jurnaliștii au declanșat o amplă investigație pentru a afla dacă donația de care a vorbit Tudoran există în realitate sau este doar produsul imaginației sale ori a altor interese. Asta pentru că în dosarul din instanță nu a fost găsit vreun document în acest sens. Mai mult, nici în rechizitoriul DNA nu se face referire la vreo donație făcută statului român de Maria Bibescu, cunoscută drept contesa de Montesquieu.

Istoricii, cercetătorii de arhive, experții tehnici, au prezentat documente istorice despre terenurile din Băneasa care au aparținut contesei Montesquieu, fostă Maria Bibescu.

Ancheta a fost extinsă și asupra terenurilor alăturate. Nici vorbă de donație! Toate terenurile din Băneasa au fost expropriate de statul român și nicidecum primite ca donație, fapt care schimbă radical lucrurile.

Terenul expropriat de stat și dat școlii de agricultură este același pe care se află astăzi complexul comercial din Băneasa, magazinele Metro, Ikea și Ambasada SUA .

Aici, nici vorbă de donația despre care a fabulat judecătorul, doar ca să confiște terenurile și clădirile În cazul exproprierii, niciodată vreun urmaș al contesei nu poate cere „restituirea donației”. „Gafa” reprezintă una din marile erori ale Curtii de Apel București