Evenimentul Zilei > EVZ Special > Epidemiologul Zeng Guang face dezvăluiri de impact. Cine este vinovat de răspândirea Covid-19
Epidemiologul Zeng Guang face dezvăluiri de impact. Cine este vinovat de răspândirea Covid-19

Epidemiologul Zeng Guang face dezvăluiri de impact. Cine este vinovat de răspândirea Covid-19

Epidemiologul  Zeng Guang a spus că SUA ar trebui să fie ținta următoarelor investigații în ceea ce privește originea coronavirusului, după ce un studiu a dezvăluit zilele trecute că virusul SARS-CoV-2 ar fi existat încă din decembrie 2019.
Studiul, publicat în cursul acestei săptămâni de Institutul Național de Sănătate al Statelor Unite ale Americii, a dezvăluit că cel puțin șapte persoane din cinci state americane au fost infectate cu SARS-CoV-2 înainte cu câteva săptămâni ca oficialii SUA să declare primul caz de îmbolnăvire cu COVID-19.
Un studiu realizat de China împreună cu Organizația Mondială a Sănătății, publicat în martie, arăta că virusul ar fi fost declanșat în cadrul comerțului cu animale sălbatice, acesta provenind de la lilieci și fiind transmis către oameni.

„Toate subiectele legate de arme biologice ar trebui supuse controlului”, spune Zeng Guang

Beijingul a promovat teoria că virusul SARS-Cov-V-2 ar fi pătruns în China de peste hotare, prin intermediul unor produse alimentare congelate contaminate, în timp ce un număr de politicieni străin cer mai multe investigații cu privire la posibilitatea scurgerii acestuia dintr-un laborator.
Zeng Guang, epidemiolog șef al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, a declarat pentru Global Times că atenția ar trebui să se îndrepte către Statele Unite, care au fost lente pentru a testa oamenii în primele etape ale focarului și este, de asemenea, ţara cu cele mai numeroase laboratoare biologice. „Toate subiectele legate de arme biologice pe care le are țara ar trebui să fie supuse controlului”, a spus el.

Comentând miercuri studiul SUA, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, a declarat că acum este „evident” că focarul COVID-19 are „origini multiple” și că alte țări ar trebui să coopereze cu OMS.

Sunt tot mai multe voci importante ale lumii care spun că virusul a scăpat din Institutul de Virologie Wuhan

Originea pandemiei a devenit o sursă de tensiune politică între China și Statele Unite, cu o mare parte a concentrării asupra Institutului de Virologie Wuhan (WIV), unde focarul a fost identificat pentru prima dată la sfârșitul anului 2019.

China a fost criticată pentru lipsa sa de transparență atunci când vine vorba de dezvăluirea datelor despre cazurile timpurii, precum și despre virusurile studiate la WIV.

Un raport al unui laborator național al guvernului SUA a concluzionat că este plauzibil ca virusul să se fi scurs din laboratorul Wuhan, a informat Wall Street Journal la începutul acestei luni.

Un studiu anterior a ridicat posibilitatea ca SARS-CoV-2 să fi circulat în Europa încă din septembrie, dar experții au spus că acest lucru nu înseamnă neapărat că nu provine din China, unde au fost găsite multe coronavirusuri asemănătoare SARS în sălbăticie, scrie thehindu.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: