O asistentă medicală americană, care s-a întors din Sierra Leone, unde a tratat pacienți cu Ebola, a sfidat ordinul de carantină și și-a părăsit locuința din Maine, pentru a se plimba cu biclicleta, scrie BBC News.
Kaci Hickox susține că izolarea nu este necesară, având în vedere că nu are niciun simptom al bolii și testele pentru Ebola au ieșit negative.
Oficialii din Maine au promis că o vor acționa în judecată, pentru a încerca să-i impună carantina.
Circa 5.000 de oameni au murit din cauza bolii, în țările Africii de Vest, dar numai nouă pacienți au fost tratați pentru virus pe teritoriul american.
Peste 13.700 de persoane s-au îmbolnăvit în această epidemie, majoritatea în Liberia, Sierra Leone și Guinea.
Ebola, care este molipsitoare doar prin contact cu fluidele corpului bolnav, are o perioadă de incubație de 21 de zile.
Oficialii americani nu sunt convinși că medicii și asistentele din SUA care s-au întors din Africa, unde au tratat pacienți cu Ebola, ar trebui forțați să intre în carantină, până când expiră perioada de incubație.
New Jersey și alte state au impus reguli privind carantina, după ce un doctor din New York, care a tratat pacienți cu Ebola în Africa a contactat boala.
Dar Centrul American pentru Controlul Bolilor și Prevenție recomandă monitorizare zilnică a personalului medical întors din Africa, nu neapărat izolare forțată.