EPIDEMIA CARE AMENINŢĂ PLANETA. Al doilea american infectat cu virusul Ebola a ajuns în SUA. Zboruri anulate din cauza epidemiei

Nancy Writebol, misionara americană de 58 de ani infectată cu virusul Ebola în Africa a ajuns marţi în SUA şi a fost internată într-un spital din Atlanta, unde va fi tratată. La aceeaşi unitate sanitară este îngrijit şi medicul Kent Brantly, de 33 de ani, celălalt american infectat cu temutul virus, care a ajuns în ţară sâmbătă. Cei doi medici lucrau împreună, în Liberia, atunci când au contractat virusul.

Recent, Emory University Hospital din Atlanta a devenit ţinta mai multor ameninţări, din pricina faptului că au acceptat să-i trateze pe cei doi medici bolnavi. Atunci, reprezentanţii spitalului au făcut apel la compasiune, precizând că ambii pacienţi vor fi trataţi într-o secţie izolată.

 

 

Citeşte şi:

Cei doi americani repatriaţi de SUA şi internaţi într-un spital de Atlanta, fiind infectaţi cu virusul Ebola, au fost trataţi cu un medicament exeprimental, în perioada în care s-au aflat în Africa şi au prezentat simptomele bolii. CITIŢI MAI MULT

 

 

Luni, un alt american a fost internat la spitalul Mount Sinai, din New York, acesta prezentând simptome asemănătoare celor ale virusului Ebola. După ce au efectuat repetate teste, medicii au ajuns la concluzia că este puţin probabil ca acesta să fie infectat.

Potrivit unui raport prezentat de CNN, şase americani au fost până acum testaţi (cu excepţia celor internaţi în Atlanta şi New York), însă toate aceste teste au fost negative, însemnând că toţi suspecţii sunt sănătoşi. O altă americană, din Ohio, a fost testată, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Africa de Vest.

Mobilizare în Sierra Leone

Autorităţile din Sierra Leone au mobilizat sute de soldaţi în jurul centrelor de primire a bolnavilor de Ebola pentru a fi respectate măsurile de carantină. Un consilier prezidenţial a declarat că această măsură este menită "să descurajeze familiile şi prietenii suspecţilor de Ebola de a-i lua cu forţa din spitale, fără acordul medicilor, aşa cum s-a întâmplat în unele regiuni din ţară, inclusiv în capitală", relatează Agerpres.

Ajutor de la Banca Mondială

Banca Mondială a promis că va acorda un ajutor de 200 de milioane de dolari pentru a ajută ţările din Africa de Vest să ţină sub control virusul Ebola.

''Supraveghez în permanenţă efectul ucigaş al maladiei şi sunt foarte întristat văzând că ea afectează lucrători medicali, familii şi comunităţi'', a declarat într-un comunicat Jim Yong Kim, preşedintele Băncii Mondiale, care este specializat în maladii infecţioase.

Zboruri anulate

Compania aeriană Britsh Airways a anuţat că va suspenda cel devreme până pe 31 august toate zborurile cu destinaţia Liberia şi Sierra Leone, două dintre cele patru ţări afectate de epidemia de febră hemoragică.

"Ne-am suspendat temporar zborurile spre şi dinspre Liberia şi Sierra Leone până la 31 august, din cauza deteriorării situaţiei sanitare din aceste două ţări. Siguranţa pasagerilor noştri, a membrilor echipajelor noastre şi a personalului de la sol reprezintă principala noastră prioritate", a subliniat un purtător de cuvânt al British Airways.

Cea mai gravă epidemie din istorie

Potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a sănătăţii (OMS), epidemia de Ebola din Africa de Vest a provocat moartea a 887 de persoane (cazuri confirmate, suspecte sau probabile) din totalul de 1.603 de cazuri probabile: 358 în Guineea, 255 în Liberia, 273 în Sierra Leone şi unul în Nigeria. Este cea mai gravă epidemie de Ebola de la descoperirwa ei, în anul 1976 şi până acum.

Epidemia a izbucnit la începutul anului în Guineea, după care s-a răspândit în Liberia, apoi în Sierra Leone.