Emil Boc și Vasile Blaga fac pace o zi

Emil Boc și Vasile Blaga fac pace o zi

Emil Boc și Vasile Blaga intenționează să-și depună în aceeași zi candidaturile la șefia PDL pentru a mai tempera, cel puțin formal, lupta pentru putere în partid.

Decizia vine după ce în ultima perioadă, atât în ședințele conducerii democrat-liberalilor, cât și în întâlnirile cu parlamentarii, taberele s-au confruntat la scenă deschisă, adepții lui Blaga reclamând presiunile și șantajul la care recurg oamenii lui Boc pentru a-și asigura susținerea la Congres.  De altfel, semnalul de calmare a spiritelor a fost dat chiar de secretarul general al PDL, luni, în întâlnirea cu parlamentarii partidului. După ce i-a bătut obrazul lui Emil Boc care și-a trimis susținătorii să pună presiune pe suporterii săi, Blaga a atras atenția că, prea preocupați fiind de lupta pentru putere din partid, democrat-liberalii ar putea să se trezească la un moment dat că nu mai au pe cine să trimită să câștige alegerile. ”Încetați cu prostiile pe care le faceți. Să avem grijă de primari. Dacă pierdem primarii, pierdem alegerile și guvernarea. (...) Indiferent de ce se va întâmpla la Congres eu o să rămân prieten cu Emil Boc”, le-a transmis Blaga partizanilor premierului, potrivit unor surse partidipante la discuții.  România lui Blaga - populară și europeană Oficializarea celor două candidaturi se va face cât mai aproape de termenul limită de 12 aprilie de depunere a moțiunilor pentru alegerile de la jumătatea lui mai. Între timp, la sediile de campanie se lucrează intens la platformele celor doi candidați, una dintre ele urmând să devină programul politic al PDL odată cu alegerea președintelui.

Aproape de finalizare este în acest moment moțiunea lui Vasile Blaga, asupra titlului căreia nu s-a convenit deocamdată, între variante fiind ”România Populară. România Europeană”.  În tabăra cealaltă, calculele sunt mult mai complicate. Și asta pentru că lupta din partid trebuie gestionată luându-se în calcul și o posibilă demisie a premierului. Potrivit unor surse democrat-liberale, Emil Boc nu este dispus să renunțe la mandatul de la Palatul Victoria înainte de Convenția Națională deoarece acest lucru ar echivala cu pierderea alegerilor interne. El trage tare să-și salveze scaunul de președinte de partid pentru a nu fi tras definitiv pe linie moartă după o eventuală plecare de la guvern.

Ne puteți urmări și pe Google News