Cluj-Napoca. Funcţionarii şi poliţiştii au încasat premii de excelenţă şi bani pentru orele suplimentare. În unele cazuri, angajații premiați făcuseră și 16 ore suplimentare într-o singură zi. Potrivit raportului Curţii de Conturi, această practică nu este nouă în Primăria Cluj-Napoca. Angajaţii de acolo primesc bonusuri încă din 2011.

Cluj-Napoca. Jurnaliștii de la Monitor de Cluj notează: „Curtea de Conturi precizează că în anul 2017 au fost efectuate plăți nelegale în sumă de 7.034.670 lei reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit tuturor angajaților din aparatul de specialitate al primarului, prin includerea în salariul de bază a unor stimulente, în condițiile în care unii angajați nu aveau atribuții și nu au contribuit la administrarea creanțelor fiscal”.

„Includerea în salariul de bază în anul 2010 pentru personalul contractual și funcționarii publici a unor drepturi salariale necuvenite, în speță, stimulente, a generat un nivel supraevaluat al drepturilor acordate între anii 2011 și 2017”, spun auditorii Curții de Conturi.

Cluj-Napoca. Conform raportului,  salariile brute acordate necuvenit pentru aparatul de specialitate al primarului pentru care au fostcalculate și  virate contribuții ale angajatorului sunt stabilite la suma totală de 7.034.670 lei astfel: Personal Primărie: 4.714.267 lei; Direcția de evidență a persoanelor: 473.082 lei; Poliția Locală: 1.847.321 lei.

Cluj-Napoca. În raport se mai prezintă şi faptul că, în anul 2017, au fost efectuate plăţi nelegale reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit angajaţilor Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor, Serviciului Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale, Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, Centrului Bugetar de Administrare Creşe Cluj-Napoca prin includerea în salariul de bază a unor stimulente, în condiţiile în care angajaţii entităţii nu aveau atribuţii şi nu au contribuit la administrarea creanţelor fiscal, în sumă de 5,1 milioane de lei.

 

Te-ar putea interesa și: