Conform declarației de avere pe care Emil Boc a completat-o pe data de 10 iunie pe site-ul primăriei, acesta figurează cu un împrumut bancar folosit pentru ”acoperirea cheltuielilor campaniei electorale 2016”, care are dată scadentă în anul 2021.

 

Emil Boc, în calitate de candidat la primăria unui municipiu reședință de județ, a avut dreptul să cheltuiască, în campania electorală pentru alegerile locale, o sumă maximă echivalentă cu 50 de salarii minime brute pe țară, asta însemnând aproximativ 62.000 de lei.

 

Fostul premier și actualul primar al celui mai mare oraș din țară, după București, mai apare în declarația de avere cu un apartament, pe care-l deține din 1995 împreună cu soția acestuia, Oana și un apartament de 62 de metri pătrați pe care l-a cumpărat în cursul anului trecut pentru fiica sa, Cezara.

 

Pe lângă aceste proprietăți, acesta deține terenuri în comuna sa natală, Răchițele, și o cabană de lemn construită în 2013 în aceeași localitate, care se află în zona montană a județului. Autoturismul pe care acesta îl posedă este un Peugeot, din 2007.

 

În ceea ce privește conturile bancare, Boc este titularul unui cont deschis în 2012, cu o valoare de 42.660 de lei, și al altui cont deschis anul acesta, în valoare de 30.000 de lei, dar și al altor conturi cu sume mai mici. Potrivit încasărilor salariale pe care acesta le-a primit în anul 2015, din funcția de primar a primit 55.051 de lei din funcția de primar, și un salariu 26.959 de lei de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj.

 

Emil Boc a caștigat la alegerile locale de anul acesta titlul de primar al municipiului Cluj-Napoca, acesta fiind în momentul de față la al patrulea mandat. Cel de-al doilea mandat a fost întrerupt în noiembrie 2009, cand a fost numit prim-ministru, informează agerpres.ro.

 

Te-ar putea interesa și: