Elon Musk lucrează la un nou produs al compnaiei sale Neuralink. Miliardarul a anunţat că va produce un smartphone pe care îl putea vom deschide cu mintea.
Elon Musk spune că primul produs de compania Neuralink va controla smartphone-ul cu mintea. Cine va mai avea nevoie de un ecran tactil când poţi să-l deschizi doar gândindu-te?
Cofondatorul Neuralink, Elon Musk, a declarat că primul produs al companiei sale de interfață computer-creier va permite utilizatorilor să „folosească un smartphone cu mintea mai repede decât cineva care folosește degetele”.
Musk are niște ambiții apropae anormale pentru viitor şi toate parcă aparțin SF-ului
Probabil că vor trece mulţi ani până când compania va anunța că a produs un dispozitiv capabil să interpreteze nu numai activitatea creierului, ci să trimită semnale și către diferite părți ale corpului. Iar cei care lucrează pentru miliardar nu au exclus utilizarea pe viitor a dispozitivelor pentru persoanele cu deficiențe de vedere.
„Absolut realizabil”, a scris pe Twitter ca răspuns pe un cont al fanilor Tesla, întrebându-l dacă viitoarele iterații ar putea ajuta persoanele cu deficiențe de vedere sau nevăzători. „Posibil de îndată ce dispozitivul Neuralink versiunea 2 va fi gata, foarte probabil până la versiunea 3”.
Unde va fi implantul si dacă se va vedea
Dispozitivul Neuralink în sine va fi foarte neobservabil odată implantat, potrivit lui Musk: „Dispozitivul este implantat la nivelul craniului și se încarcă fără fir, astfel încât să arăți și să te simți complet normal”.
Încă nu este clar când ar putea fi pus la dispoziție primul dispozitiv Neuralink, darămite să fie testat pentru prima dată într-un creier uman.
Introducerea dispozitivelor la nivelul craniului oamenilor va dura probabil ceva timp, de la verificări cu privire la sănătate și siguranță, studii clinice, aprobări ale regulatorului și așa mai departe.
Dar potențialul este cu siguranță acolo: permiterea celor cu paralizie să-și recapete controlul asupra membrelor sau care au deficiențe de vedere să poată revedea sunt, probabil, obiective mai semnificative - cel puțin pe termen scurt - decât a face mașinile electrice chiar mai rapide sau a construi rachete să ne ducă pe Marte, scrie Futurism.