Primul pacient cu cip cerebral. Musk se laudă că poate controla mouse-ul cu ajutorul gândului

Primul pacient cu cip cerebral. Musk se laudă că poate controla mouse-ul cu ajutorul gânduluiElon Musk. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Primul om cu implantul cerebral Neuralink, creat de startup-ul lui Elon Musk, s-a recuperat complet. Pacientul poate controla cursorul pe calculator, doar cu ajutorul gândurilor. Miliardarul, contestat pentru astfel de experimente, se declară mulțumit de rezultat.

Elon Musk se laudă cu primul pacient căruia i-a fost introdus implantul cerebral creat de startup-ul pe care îl controlează. Conform miliardarului, pacientul s-a recuperat complet și deja își exersează noile abilități.

Implantul cerebral creat de startup-ul lui Elon Musk, inovație controversată

Primul om căruia i-a fost implantat dispozitivul la nivel cerebral s-a recuperat după intervenție.  Pacientul poate controla un cursor cu ajutorul gândurilor.

Elon Musk, implant cerebral

Implant cerebral. Sursă foto: Unsplash

Elon Musk s-a arătat extrem de încântat de această reușita. Acesta a vorbit recent despre starea primului om care a beneficiat de implantul cerebral Telepathy.

„Progresul este bun, iar pacientul pare să se fi recuperat complet, fără efecte negative pe care le cunoaștem. Pacientul este capabil să mute un mouse pe ecran doar prin gândire”, a spus miliardarul.

Următorul pas al testelor

Cunoscutul afacerist nu se oprește la această etapă a proiectului. După ce pacientul care a primit implantul Telepathy a demonstrat că poate controla cursorul, echipa lui Elon Musk vrea să atingă un nou progres. După următoarele teste, pacientul ar urma să poată accesa anumite pagini de internet cu ajutorul cursorului.

Elon Musk, implant cerebral

Implant cerebral. Sursa foto: Pixabay

Conform planului inițial, afaceristul intenționează să efectueze studiul pe o perioadă de 6 ani.

Până unde vrea să meargă Elon Musk

Startup-ul Neuralink este controlat de cunoscutul afacerist. Pentru acest proiect de studiu al implanturiloe cerebrale, compania a atras o investiție de peste 280 de milioane de dolari.

Pentru a realiza studiul, echipa afaceristului are nevoie de pacienți. Afaceristul a anunțat că este căutare de persoane care se confruntă cu diagnosticul se tetraplegie. De cele mai multe ori, aceasta este cauzată de o  leziune a măduvei spinării.

Miliardarul susține că  implanturile ar putea fi soluția pentru numeroase afecțiuni. Pe lângă pacienții cu tetraplagie, sunt vizați și cei care se confruntă cu obezitatea, autismul, depresia şi schizofrenia.

Compania deținuta de cunoscutul afacerist se numără printre puținele care dezvoltă un dispozitiv de tip interfață creier-computer.