Elevii români, interesați de domeniul financiar-contabil. CECCAR a oferit și premii

Sursa: Arhiva EVZ

Elevii români cu cele mai bune rezultate în cadrul Concursului de Cultură și Educație financiar-contabilă au fost premiați. Competiția continuă cu faza națională, unde tineriii vor învăța mai multe despre domeniul financiar-contabil.

Astăzi au fost recompensați elevii cu cele mai bune rezultate în cadrul Concursului de Cultură și Educație financiar-contabilă, desfășurat la nivelul Municipiului București, la faza județeană. Acest eveniment a avut loc la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Capitală.

La eveniment au fost prezenți oficiali, Ionel-Florian Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Gabriela Postescu, inspector general adjunct, Nicoleta Negoianu, inspector școlar, conducerea Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România: președintele CECCAR București, Aurel Andrei și vicepreședintele CECCAR România Robert Șova.

„Împreună cu domnul ministru secretar de stat Lixandru și domnul vicepreședinte CECCAR Șova am discutat și am pus la punct un concurs care să aibă drept grup țintă elevii claselor a 11-a de la profilul activității economice și mai precis partea de contabilitate pentru că există concursuri, dar nu atât de aplicat, e partea de contabilitatea, educație financiară cu partea aplicativă”, a spus directoarea Colegiului Economic „Virgil Madgearu”.

Sursa: Facebook

Concurul nu a luat sfârșit

Concursul continuă cu faza națională, unde vor participa 80 de elevi pasionați de domeniul financiar-contabil și de calculatoare. Această etapă a concursului va avea loc pe data de 17 iunie. Organizatorii au anunțat că tinerii vor avea șansa să câștige premii mari.

„Acest concurs, spre deosebire de alte concursuri care se bazează doar pe educația financiară, se referă la educația financiar-contabilă care înseamnă ceva mult mai complex. Pentru că dacă ne referim doar la educația financiară ne referim doar la a învăța cum să-ți gestionezi banii, când vorbești și de partea contabilă, lucrurile devin mai complexe și aici intrăm și în zona profesionistului pentru că contabilitatea e definită ca fiind știința și arta stăpânirii afacerilor”, a declarat vicepreședintele CECCAR, Robert Șova.

Președintele CECCAR București a spus că „sunt un exemplu viu în sensul în care fiind un absolvent de liceu economic și așa cum spunea un domn profesor de contabilitate care a venit la o întâlnire, a spus că acesta este un carnet, un carnet de expert contabil. Dacă vreți să fiți cei mai buni din cei mai buni vă doresc să ajungeți să obțineți acest carnet prin muncă, dar până acolo este evident că este necesară această culturală financiar-contabilă. Aceasta este practic o primă etapă în viața dânșilor, după care urmează facultatea, bineînțeles dacă își doresc acest lucru și apoi cu mult success în activitatea pentru obținerea unui carnet de expert contabil.”

Robert Șova a declarat că scopul concursului este de a le arăta tinerilor ce înseamnă o carieră în domeniul financiar contabil și că aceștia ar putea fi atrași de premiile puse în joc.

„Acesta este un concurs care a reușit și cadrul în care performanța să fie recompensată pentru că și acest lucru contează mai ales la copii. Faci effort, faci performanță, dra o simți și o trăiești mult mai bine, mult mai intens atunci când primești și recompensa, și nu numai recompense în cuvinte sau în diplome ci și o recompensă mai palpabilă, care cumva să le satisfacă cumva nevoile pe care le au. Este un prim exercițiu prin care să vadă că prin performanță poți să câștigi. Acesta este scopul acestor premii. Să vezi făcând performanță poți să câștigi”, a spus acesta, potrivit Infofinanciar.