"În baza Planului aprobat de Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, şi la nivelul judeţului Vâlcea a fost dispus ca, în aceste zile, să fie intensificate acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar. De la începutul săptămânii, pe raza întregului judeţ au fost organizate acţiuni punctuale, privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, prevenirea şi combaterea absenteismului, abandonului şcolar dar şi prevenirea situaţiilor în care copiii se află pe stradă şi efectuează activităţi de cerşetorie şi vagabondaj", a precizat Teodorescu, potrivit Agerpres.

 

Astfel, au fost controlate toate unităţile de alimentaţie publică situate în zona adiacentă şcolilor din judeţul Vâlcea, fiind depistaţi 18 elevi care absentau de la cursuri şi au fost întocmite informări către unităţile de învăţământ iar aceştia au fost duşi la orele de curs.

Administratorilor şi angajaţilor unităţilor verificate le-au fost reamintite prevederile legale în ceea ce priveşte servirea minorilor cu alcool şi ţigări, dar şi a prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.