Un scandal imens a cuprins întreaga comună Arieșeni din județul Alba. Comunitatea s-a împărțit în două după ce vestea că profesorul de religie ar fi tatăl unei foste eleve s-a răspândit în întreaga localitate. Autoritățile au declarat că nu există o adresă oficială, dar dascălul ar fi primit rezultatul pozitiv al testului de paternitate, informează Digi24.

Această situație este cunoscută de conducerea școlii încă de anul trecut, după cum a declarat  primarul comunei, Marin Jurj, dar a revenit în atenție după ce copilul născut a fost dat în plasament și s-a cerut oficial efectuarea testului de paternitate.

Fata, care era minoră când ar fi întreținut relații sexuale cu profesorul de religie, provine dintr-o casă de tip familial, dintr-o comună învecinată. Conform informațiilor oferite de primarul localității, în momentul în care adolescenta a anunțat că a rămas gravidă cu profesorul, la școală a fost făcută o cercetare internă, însă nu s-a comunicat niciun rezultat, iar profesorul a rămas să predea în continuare.

„E foarte urât ce s-a întâmplat. Se pare că ar fi o certitudine. Nu știu când s-a întâmplat exact, dar a fost ceva scandal la școală anul trecut, s-a făcut o comisie și am înțeles că s-au așteptat rezultatele de la test. La noi încă nu a ajuns nimic oficial, dar lui i-ar fi venit (rezultatul testului de paternitate – n.r.) și se pare că a ieșit că este tatăl copilului. Fata era crescută la casa de copii din Târsa, comuna Avram Iancu, nu locuia la noi în comună. Nici acum nu locuiește aici, nu știu exact unde este acum. Ea nu a făcut reclamație la poliție nici anul trecut și am înțeles că testul de paternitate a fost cerut și făcut când a fost luat copilul în plasament. Noi nu vrem, sub nicio formă, să mușamalizăm cazul. În momentul în care vom primi, oficial, rezultatul testului de paternitate, se vor lua măsuri prin consiliul de administrație al școlii”, a declarat, marți, pentru corespondentul Mediafax, primarul comunei Arieșeni, Marin Jurj, conform Digi 24.

Primarul a precizat că profesorul de religie are aproape 50 de ani, este văduv și nu profesează ca preot.