"Raportul MCV sancționează acțiunile majorității USL din decembrie 2013 care a încercat să aducă atingere justiției și să pună în pericol statul de drept. Raportul arată că oricând o majoritate parlamentară poate pune în pericol progresele făcute de România în privința independenței justiției și a statului de drept, ca drumul țării spre democrație nu e încă ireversibil. Europenii au făcut o delimitare clară. Au împărţit România în două. De o parte se află instituţiile Justiţiei (DNA, ANI, CSM, ÎCCJ, CCR), dar şi politicienii care susţin independenţa Justiţiei. De partea cealaltă se află USL şi toţi corupţii pe care îi apără", a spus Udrea. 
Aceasta a mai afirmat că la ora actuală, șeful statului este cel care se opune derapajelor USL, dar după ce Traian Băsescu nu mai este președinte, "depinde de fiecare dintre noi să păstrăm țara pe drumul bun". 
"Atâta timp cât există Traian Băsescu la Cotroceni, măcar există cineva capabil să se opună acestor derapaje. După ce Traian Băsescu nu va mai fi președinte, depinde de fiecare dintre noi să păstrăm țara pe drumul bun. Independența justiției și statul de drept nu sunt concepte abstracte, e vorba de apropierea nivelului de trai al românilor de nivelul de trai al cetățenilor din vestul Europei. Cu cât corupția, de exemplu, e mai mare, intră mai mulți bani în buzunarele clientelei politice și mai puțini bani în buzunarele cetățeanului, în educație, sănătate etc. Nu vrem să trăim într-un sistem în care politicianul este deasupra omului de rând. Ponta si Antonescu sunt doi piromani care dau foc țării ca să îl scape pe Voiculescu", a mai spus Elena Udrea.

Te-ar putea interesa și: