Elena Udrea dă lovitura pe piața imobiliară. Proiectul Transilvania Smart City a demarat: „Prețurile sunt printre cele mai mici”

Sursa foto: Transilvania Smart City

Apartamentele pe care le construiește, la Cluj, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, vor fi printre cele mai ieftine din oraș.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, vrea să dea lovitura pe piața imobiliară clujeană cu proiectul Transilvania Smart City. Acesta cel mai mare proiect imobiliar din România, o investiție estimată la peste 700 de milioane de euro. Vor fi construite 10.000 de apartamente, un mall, hoteluri, birouri, şcoli.

Prima fază a acestui proiect imobiliar a fost demarată miercuri, 15 decembrie, când a fost deschis șantierul de pe dealul Borzaș, din Cluj Napoca.

Sursa foto. EVZ

Cu acest prilej, într-o postare pe Facebook, Elena Udrea a anunțat că prețul apartamentelor din viitorul cartier rezidențial vor fi printre cele mai mici de pe piața imobiliară din Cluj.

„Să fie într-un ceas bun! Pentru cârcotași, prețurile sunt printre cele mai mici de pe piață clujeană. Iar finanțarea este transparență, prin fonduri de invesții din afară țării, în principal”, a scris fostul ministru al Turismului.

Sursa foto: Facebook/Adrian Alexandrov

Șantierul de la Cluj a fost inaugurat

La inaugurarea șantierului de la Cluj Napoca a fost prezent Adrian Alexandrov, soțul Elenei Udrea. El a postat, tot pe rețelele de socializare, imagini de pe șantier și o scurtă prezentare a primei faze a investiției.

„Am deschis șantierul la Transilvania Smart City, cel mai mare și singurul proiect smart city din Europa de sud-est!

800 de apartamente,

20.000 de mp comerciali

cel mai mare parc privat din țară (2 ha)

restaurant, centru Spa, sala Fitness

grădiniță și creșă (donate primăriei)

1.200 locuri de parcare inteligente subterane!!!

Toate acestea, fac parte din prima etapă a proiectului!”, se arată în prezentarea lui Adrian Alexandrov.

Sursa foto: Facebook/Adrian Alexandrov

Cel mai mare proiect smart din România

Transilvania Smart City este un cartier smart, după cum se arată în prezentarea de pe pagina de internet dedicată proiectului:

„Avansat din punct de vedere tehnologic, ansamblul TSC propune un trai inovativ, cu infrastructură publică interactivă, conectivitate inteligentă și acces optimizat la mijloacele de transport în comun. Modul de interacțiune al locatarilor va fi unul colaborativ, încurajat de dispunerea oportunităților profesionale și culturale, respectiv a spațiilor publice pentru interacțiune socială, în preajma casei”.

Conform prezentării, proiectul este conceput ca un mic oraș pe străzile căruia vor circula autobuze electrice. De asemenea, legat de transport, șoferii vor afla direct, prin intermediu unei aplicații de smartphone, unde sunt locurile libere de parcare.

Sursa foto. EVZNivelurile de poluare și de zgomot vor fi determinate cu regularitate, prin senzori speciali. Cartierul va avea stații pentru încărcat mașini electrice, concierge și stație pentru drone, prin intermediul cărora vor fi livrate pachete la domiciliu. Proiectul mai prevede și amenajarea a două lacuri, a unui amfiteatru în aer liber, spa și piscină interioară și exterioară.

În faza finala, Transilvania Smart City din Cluj Napoca va avea 10 000 de unități de locuit, însemnând aproximativ 40 de blocuri de locuințe, în care se estimează că vor locui peste 30 000 de persoane.