Elena Udrea a ajuns joi la Înalta Curtea de Casaţi şi Justiţie (ÎCCJ) pentru a afla dacă rămâne în continuare fără control judiciar, așa cum a decis recent Curtea de Apel București (CAB).
Update: Magstraţii ÎCCJ au respins cererea de control judiciar pentru Elena Udrea, aşa cum solicitaseră procurorii DNA după decizia Curţii de Apel Bucureşti.
Ştirea iniţială: Elena Udrea a ajuns la ÎCCJ: Decizia de fond e profund imorală! DNA cere control judiciar. Amintim că Elena Udrea a fost condamnată în prima instanță la 8 ani de închisoare în dosarul despre finanţarea campaniei electorale din 2009. ÎCCJ judecă azi contestația DNA la deciziei CAB de a nu o plasa pe Elena Udrea sub control judiciar, așa cum au solicitat procurorii.
La 5 martie, Curtea de Apel București a respins cererea DNA de plasare sub control judiciar a Elenei Udrea. În acest context, cea care a fost ministru al Turismului poate pleca oricând din România. Prin contestaţia lor, procurorii DNA vor să împiedice această variantă.
Totuşi, Elena Udrea a susţinut de mai multe ori, inclusiv joi, că nu intenţionează să părăsească ţara. Asta susţin procurorii DNA. Cea care a deţinut şi funcţia de şef al Cancelariei Prezidenţiale a subliniat că la câte procese sunt pe numele său, nu are niciun motiv să plece din ţară.
În acest sens, Elena Udrea a precizat „că statul român te aduce de oriunde”. Un detaliu asupra căruia a insistat fosta membră a PNL şi PDL este legat de copilul ei.
Ea a spus că îndepărtarea de lângă copil pentru 8 ani ar produce efecte mai grave pentru societate. Mai grave decât eventualele fapte de care este acuzată, respectiv de susţinere a unui referendum din urmă cu 12 ani.
Elena Udrea a ajuns la ÎCCJ
„(n.r. - întrebată dacă se aşteaptă să fie acceptat contestaţia DNA) Nu ştiu, sper că se analizează speţa şi nu contează cine este în complet. Eu m-am întors în ţară având dosare pe rol, pentru că singura soluţie pentru a obţine achitările pe care cred că le merit. este să mă prezint în faţa instanţei.
În continuare, cred că decizia de fond este profund ilegală, imorală şi nedreaptă. Nu consider că am încălcat cu ceva independenţa justiţiei prin faptul că mi-am spus un punct de vedere”, a declarat Elena Udrea în faţa jurnaliştilor care o aşteptau la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Ştire în curs de actualizare. Vom reveni curând cu ultimele reacţii ale Elenei Udrea după decizia magistraţilor ÎCCJ. Vă rugăm să reveniţi cu refrehs pentru a putea citi declaraţiile complete.