Evenimentul Zilei > Monden > Elena, femeia din viața lui Traian Băsescu care a pierdut șansa de a fi prima doamnă. Nimeni nu știe de ce s-a terminat idila
Elena, femeia din viața lui Traian Băsescu care a pierdut șansa de a fi prima doamnă. Nimeni nu știe de ce s-a terminat idila

Elena, femeia din viața lui Traian Băsescu care a pierdut șansa de a fi prima doamnă. Nimeni nu știe de ce s-a terminat idila

Traian Băsescu a avut o idilă cu o tânără pe nume Elena, înainte de a se căsători cu Maria, actuala soție. Astfel, femeia din tinerețea fostului președinte al României a ratat ocazia să fie prima doamnă a țării.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este căsătorit de 47 de ani cu Maria Băsescu. Din căsătoria lor au rezultat două fiice, Ioana și Elena. De asemenea, fetele i-au făcut bunici pe Traian și Maria . Fostul cuplu prezidențial al României este unul foarte bine sudat și nimic nu pare să afecteze liniștea așternută peste mariajul lor.

Traian și soția lui s-au cunoscut când el era la Institutul de Marina, iar Maria la Școala de Tehnică Comercială din Constanța. Întâlnirea a avut loc în 1975 la un ceai dansant. La început, Maria nu a acordat prea multă atenție relației dintre ei deoarece știa că după ce termină studiile se va întoarce acasă. Astfel, la început au fost doar prieteni. Cu toate acestea, înainte de mariajul cu Maria, Traian Băsescu a trăit o idilă cu o tânără pe nume Elena, cea care a ratat ocazia de a deveni prima doamnă a României.

Elena Ștefan a ratat șansa să fie prima doamnă a României

Tinerii s-au întâlnit când erau studenți în Constanța. Ea era în primul an la Facultatea de Biologie, iar fostul președinte era boboc la Marină. Destinul a făcut ca ei să se intersecteze la cantina studențească și să se îndrăgostească. Acest lucru s-a întâmplat în anul 1973.

Tânăra studentă a fost prima iubită a lui Traian Băsescu, dar ea nu a reușit să păstreze relația cu viitorul președinte al României. A devenit, ulterior  directoarea școlii din Dragalina.

Atunci, Băsescu avea 22 de ani și abia intrase la Institutul de Marină din Constanța. După ce au început să formeze un cuplu, viitorul ofițer de marină a început să-i facă vizite la căminul unde locuia tânăra. “Ia uite! Aș fi putut să fiu prima doamnă azi! A fost primul meu iubit”, i-ar fi spus Elena unei prietene, în timp ce îi arăta o fotografie din tinerețe, în care apăreau doi adolescenți îndrăgostiți.

Totuși, nimeni nu știe de ce s-au despărțit Traian Băsescu și Elena Ștefan. Clar este că, la doi ani după separarea lor, fostul președinte al României se însura cu Maria, informează Libertatea.