Nicolae Ceauşescu şi soţia lui, Elena, au fost asasinaţi pe 25 decembrie 1989. Puţini sunt însă cei care ştiu detalii despre execuţia care a avut loc chiar în ziua de Crăciun.

„Lui Ceauşescu nu i-a fost frică de moarte, dar soţia lui a avut temere atunci, au luat-o pe sus, pur şi simplu, militarii care au legat-o la mâini. Acolo a leşinat, când au pus-o lângă zid şi au tras în ea fiind căzută pe jos. Însă el a primit execuţia în picioare. Primele rafale s-au tras la picioare, iar din reflex el a sărit în sus şi a căzut flectat pe spate”, a spus Generalul Dan Voinea, procurorul care a întocmit rechizitoriul împotriva soţilor.

Elena şi Nicolae au fost îngropaţi în decembrie 1989 în cimitirul Ghencea, la o distanţă de 20 de metri unul de celălalt. La cererea lui Valentin Ceauşescu şi a lui Mircea Oprean, fostul soţ al Zoiei, în 2010, s-a făcut deshumarea celebrului cuplu.

După deshumare, însă, au fost îngropaţi împreună, scrie Wowbiz.

Interesant este că, la deshumare, soția dictatorului a fost identificata după fişa dentară şi pe baza unei radiografii, în care se observa că pe lucrarea din aur a acesteia avea gravate iniţialele E.C. Nicolae Ceauşescu, în schimb, a fost recunoscut imediat pentru că rămăşiţele sale, dar mai ales hainele cu care fusese îngropat au fost recunoscute.