Evenimentul Zilei > Social > Elena Ceauşescu A LUAT TAINA CU EA ÎN MORMÂNT. Dezvăluire după 28 de ani de la Revoluţie. Breaking news
Elena Ceauşescu A LUAT TAINA CU EA ÎN MORMÂNT. Dezvăluire după 28 de ani de la Revoluţie. Breaking news

Elena Ceauşescu A LUAT TAINA CU EA ÎN MORMÂNT. Dezvăluire după 28 de ani de la Revoluţie. Breaking news

Puțini cunosc acest aspect legat de Elena Ceaușescu, soția fostului dictator român, Nicolae Ceaușescu. Totul s-a aflat abia după 28 de ani de la Revoluție.

Nicolae Ceauşescu şi soţia lui, Elena, au fost asasinaţi pe 25 decembrie 1989. Puţini sunt însă cei care ştiu detalii despre execuţia care a avut loc chiar în ziua de Crăciun.

„Lui Ceauşescu nu i-a fost frică de moarte, dar soţia lui a avut temere atunci, au luat-o pe sus, pur şi simplu, militarii care au legat-o la mâini. Acolo a leşinat, când au pus-o lângă zid şi au tras în ea fiind căzută pe jos. Însă el a primit execuţia în picioare. Primele rafale s-au tras la picioare, iar din reflex el a sărit în sus şi a căzut flectat pe spate”, a spus Generalul Dan Voinea, procurorul care a întocmit rechizitoriul împotriva soţilor.

Elena şi Nicolae au fost îngropaţi în decembrie 1989 în cimitirul Ghencea, la o distanţă de 20 de metri unul de celălalt. La cererea lui Valentin Ceauşescu şi a lui Mircea Oprean, fostul soţ al Zoiei, în 2010, s-a făcut deshumarea celebrului cuplu.

După deshumare, însă, au fost îngropaţi împreună, scrie Wowbiz.

Interesant este că, la deshumare, soția dictatorului a fost identificata după fişa dentară şi pe baza unei radiografii, în care se observa că pe lucrarea din aur a acesteia avea gravate iniţialele E.C. Nicolae Ceauşescu, în schimb, a fost recunoscut imediat pentru că rămăşiţele sale, dar mai ales hainele cu care fusese îngropat au fost recunoscute.