Eleganţă şi spaţiu din belşug cu uşi glisante

Eleganţă şi spaţiu din belşug cu uşi glisante

SOLUŢIE. Sistemele glisante sunt ideale pentru şifoniere, biblioteci, dulapuri de orice fel sau la intrarea în încăperi.

Uşile glisante nu sunt doar frumoase şi moderne, ci şi soluţii excelente de economisire a spaţiului care s-ar pierde în unghiul de închidere şi deschidere al unei uşi clasice. Nu este astfel de mirare că cei mai mulţi producători de mobilier includ în colecţiile din ultimii ani dulapuri, biblioteci, şifoniere sau dressinguri cu uşi glisante.

Sistemele de glisare se pot folosi şi în alte moduri, tot pentru a îmbunătăţi aspectul şi pentru a profita cât mai mult de spaţiul disponibil. Puteţi pune uşi glisante la nişele de vizitare din baie şi bucătărie, cele care trebuie deschise atunci când se sparge vreo conductă. Tot cu sisteme de glisare sunt şi unele jaluzele verticale, foarte simple şi de efect în amenajări moderne. Geamuri glisante pot fi folosite şi pentru închiderea balconului, astfel încât să puteţi profita la maximum de spaţiu.

Unul dintre principalele avantaje ale sistemelor glisante constă în faptul că economisesc spaţiul şi formează un perete impunător, care face legătura între tavan şi pardoseală într-un mod elegant.

Durata de viaţă: 10 ani

La sistemele moderne, şina de glisare din partea inferioară se apli că printr-o bandă dubluadezivă, protejând astfel pardoseala, care nu mai trebuie să fie găurită pentru dispozitivele de fixare. Astfel, în cazul în care doriţi recompartimentarea spaţiului, sistemul de glisare se detaşează împreună cu banda dubluadezivă şi pardoseala rămâne intactă.

Unele firme oferă o şină cu trei căi de rulare, care permite o deschidere mult mai mare a spaţiilor, care se închid astfel cu cel puţin trei panouri glisante.

Sistemele de glisare au o durată de viaţă destul de ridicată: 10 ani pentru profile şi aproximativ 30.000 glisări pentru rolele aferente. Deloc de neglijat, zgomotul produs la lovirea dintre două uşi sau în peretele lateral poate fi atenuat de un burduf de protecţie, aplicat pe profil. Există însă şi dezavantaje: nu oferă o izolare fonică şi o etanşare perfecte.

Sticlă, oglindă, plexiglas, piele sau bambus

Gama de materiale utilizate este foarte largă, astfel încât există soluţii pentru orice fel de amenajare. Uşile glisante pot fi din sticlă colorată în zeci de nuanţe, oglindă securizată, plexiglas colorat sau sablat, PAL melaminat, piele, bambus şi alte împletituri.

„Aspectul uşilor glisante poate să fie folosit ca un contrast cu restul amenajării, un efect special care să atragă toate privirile. Astfel, un succes va fi bambusul folosit într-o amenajare în alb şi negru. Pentru echilibru ar fi bine ca bambusul să se regăsească apoi într-un alt detaliu al camerei, pe o măsuţă sau la draperie”, afirmă arhitectul Oana Nasta.

Dacă nu vreţi să vă complicaţi foarte mult, aveţi la dispoziţie sticla. „Este un material foarte versatil şi uşor de aplicat în orice context, fără riscul de a face greşeli de design”, continuă Oana Nasta.

În plus, majoritatea firmelor care vând sisteme de glisare îi oferă clientului libertatea de a-şi folosi din plin creativitatea şi ataşează pe uşi orice alt material dorit de acesta.

De acces sau pentru compartimentare

În cazul în care v-aţi propus să profitaţi cât mai mult de spaţiul unei încăperi, aţi proiectat cât mai eficient mobila şi vi se pare că uşa de acces în cameră vă încurcă, nu trebuie să renunţaţi la ea. Există uşi de interior cu sistem de glisare, astfel încât să economisească spaţiul şi să păstreze în acelaşi timp intimitatea fiecărei încăperi. În plus, se obţine o amenajare mult mai modernă.

Pentru locuinţele cu spaţii largi, care se vor separate, dar nu definitiv, sistemele de glisare se pot folosi ca pereţi despărţitori. Ambele spaţii rezultate astfel ar avea aceleaşi avantaje, deoarece pereţii glisanţi au aspect identic şi pe o parte şi pe cealaltă. Producătorii sau gândit la toate detaliile şi au încorporat în profile elementele de asamblare şi accesoriile. În plus, pereţii glisanţi se pot adapta la orice fel de încăpere, deoarece au până la 285 cm înălţime şi până la 125 cm în lăţime.

Ne puteți urmări și pe Google News